3. tüp geçit ihalesi yakında

3. tüp geçit ihalesi yakında

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul Boğazı'nda yapılması planlanan 3 katlı tünelin büyüklüğü ve kapsamıyla dünyada ilk olacağını söyledi.

Bilgin projenin YİD modeli çerçevesinde ihale edilmesi için Kalkınma Bakanlığı nezdinde Yüksek Planlama Kurulunda (YPK) ilgili kurumlarla konunun incelendiğini söyledi. Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Bakan Bilgin, proje güzergahı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UKOME ve meclis kararının alındığını kaydetti. İmar plan revizyonlarının yapılarak, İstanbul nazım imar planına işlendiğini belirten Bilgin, ÇED'in gerekli olmadığına dair kararın çıktığını, ihale dosyasının büyük orandatamamlandığını ifade etti.

AVRASYA TÜNELİ VE KÖRFEZ GEÇİŞ YOLU 2016'DA HİZMETTE

Bilgin projenin YİD modeli çerçevesinde ihale edilmesi için Kalkınma Bakanlığı nezdinde Yüksek Planlama Kurulunda (YPK) ilgili kurumlarla konunun incelendiğini de kaydetti. Projenin tek tüpte hem karayolu hem de demiryolunu aynı anda ihtiva eden özellikte olacağına dikkat çeken Bakan Bilgin, tünelin büyüklüğü ve kapsamıyla dünyada ilk olacağını ifade etti. İzmit Körfez Köprüsü'nün Mart 2016'da tamamlayarak hizmete açacaklarının bilgisini de veren Bilgin, "2016'nın sonunda Avrasya Tüneli'ni İstanbulluların hizmetine sunacağız" müjdesini verdi. Bilgin, geçtiğimiz gün fırlatılan Türksat 4B uydusunun yörüngeye oturtulmasının ilk aşamasının başarıyla gerçekleştiğini kaydetti.

Boğaz sondaj çalışmalarına başlanacak

Üç katlı tünel projesinin yapımına talip olacak yüklenicilerin ihtiyaç duyacağı Boğaz'daki sondaj çalışmalarına kısa sürede başlanacağını ifade eden Bakan Bilgin, sondaj değerlerinin alınması ve kararların çıkmasının ardından kısa sürede ihale işlemlerinin başlatılacağını kaydetti. Avrasya Tüneli'nin geçen ay delme işleminin tamamlandığını belirten Bilgin, bağlantı yollarıyla ilgili çalışmaların yapıldığının bilgisini verdi.

3. Havalimanı olmazsa olmazımız

İstanbul 3. Havalimanı'nın önemini de vurgulayan Bakan Feridun bilgin şunları kaydetti: "Büyük İstanbul Havalimanı gerek İstanbul gerekse de Türkiye için çok önemli. Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları artık yeni taleplere cevap veremeyecek durumda. Mecburen Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ilave ikinci bir pist ihalesini de yaptık, bunu da başlatmış bulunuyoruz 3. Havalimanı'nın İstanbul için olmazsa olmaz bir proje niteliğinde."

Yeni Şafak 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.