3. havalimanı ile 450 uçağı aşacak

3. havalimanı ile 450 uçağı aşacak

İstanbul’a 3. havalimanının açılmasıyla THY, hali hazırda 298 adetlik uçak filosunu 450’ye çıkaracak.

Yeni havalimanıyla Türkiye'nin havayolu ulaşım merkezi konumunu güçlendireceğini söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, milli uçak üretildiğinde ilk taliplilerinden olacaklarını da belirtti.

Türk Hava Yolları (THY), büyüyen filosu, dünya havayolu trafiğinin merkezlerinden olan İstanbul'daki konum avantajı ve dünyanın en büyük havalimanlarından olacak İstanbul'a 3. havalimanı gibi projelerle sektördeki rekabet üstünlüğünü artırmayı hedefliyor. Özellikle 3. Havalimanı'nın hizmete girmesiyle önemli bir sıçrama yapacaklarına dikkat çeken THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yeni havalimanıyla birlikte geniş gövdeli uçakların da alınacağını ve THY'nin uçak sayısının 450'yi geçeceğini açıkladı. Seri üretime geçtikten sonra standartları uyması halinde milli uçağı filolarına dahil edebileceklerini de belirten Aycı, “Şuanda A330 ile uçuyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde geniş gövde de Airbus A380 olabilir, A350 olabilir. Boeing 787 Dreamliner olabilir. Yeni havalimanının açılış tarihlerine bakarak bizde büyüme stratejilerimizi gözden geçireceğiz” dedi. THY'nin Afrika'daki 46. uçuş noktası olan Güney Afrika'nın Durban şehrine yapılan ilk sefere eşlik eden THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, Güney Afrika'da, THY'nin şimdiye kadarki gerçekleşmeleri ve gelecek hedefleri hakkında Yeni Şafak'a konuştu.

'GÜNDE 5 BİN YOLCU ABD'YE TAŞIYORUZ'

Türkiye'nin son 12 yılda yaptığı atılımlar ile 3. Havalimanı'nın yanında, yerli uçak yapımı, yerli otomobil yapma atağına kalkmasıyla birlikte THY'nin de ileri noktalara geldiğine dikkat çeken İlker Aycı, “Türk Hava Yolları şuanda dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketi. Sadece ABD'ye bugün günde 5 bin yolcu taşıyoruz. Bunlara Miami ve Atlanta hatlarını ilave ettiğimiz zaman günlük 6 bin 500 yolcu taşıyacağız ABD de. Afrika'da da 46. noktayı açtık. Dünyanın en büyük 4. 'network'ü olduk” dedi. İlker Aycı, Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı ile havayolu ulaşım merkezi olan İstanbul'un, yeni havalimanıyla bu gücünü daha da artıracağına vurgu yaptı. THY'nin yeni hedeflerini de değerlendiren İlker Aycı, THY ülkenin en değerli markalarından birisi olduğuna dikkat çekerek, “Sorumluluğun farkındayım ve inşallah önümüzdeki dönemde biz bu markayı aldığımız yerden çıtayı daha yukarı çıkartarak dünyada yolcuların en çok tercih ettiği havayolu noktasına THY'yi taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

'HİZMET İHRACINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ'

Avrupa'nın üç büyük havayolu şirketinden birinin THY olduğu belirten Aycı, 2023 hedeflerine de yapacakları katkıya değinerek, “Büyümemiz ve rakamlarımız elbette yukarı doğru gitmeye devam edecek. Türk havacılık sektörünü dünya da bilinen tanınan saygı duyulan daha saygın noktalara ulaştıracağız. THY hizmet ihracatının Türkiye'deki birinci şirketidir. Öyle olmaya devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu. THY olarak dünyanın farklı bölgeleri için farklı tanıtım ve reklam filmleri hazırladıklarını anlatan Aycı, "Yeni sürprizlerle kendi insanımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

MİLLİ UÇAĞI FİLOSUNA EKLEYEBİLİR

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, Türkiye de sivil uçuşlar için yerli uçak üretiminde ilk adımlar atıldığını ve THY'nin de yerli uçak kullanabileceğini belirtti. Aynı zamanda yerli uçak üretiminin Türkiye'ye çok ciddi katkısı olabileceğine dikkat çeken Aycı, “Şüphesiz ülke olarak milli uçağımızı yapmak gurur verici bir hadisedir. Eğer THY standartlarına uygun stratejilerine uygun bir uçak olursa bir de milli uçak olursa biz Milli havayolu olarak bundan gurur duyarız. Bu anlamıyla bizde merakla bekliyoruz” dedi.

ORDU-GİRESUN HATTINA SEFER ARTIŞ TALEBİ

Ordu-Giresun Havalimanı'nın doluluk oranlarını da değerlendiren İlker Aycı, şu ifadeleri kullandı: “Kendi memleketime açılışa giden ilk uçakta THY'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak seyahat etme şerefine eriştiğim için çok mutluyum. Şuandaki doluluklara baktığımızda gelen talepten THY olarak son derece memnunuz. Hatta bizden daha fazla uçuş istiyorlar. İnşallah, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yeni slotlar verirse Ordu-Giresun havalimanına daha çok uçacağız.”

'YENİ HATLARIN DOLULUKLARI TATMİN EDİCİ'

2015 yılında önemli sayı da hat açtıklarına dikkat çeken Aycı, “Açılan hatlarda doluluk oranları bizleri tatmin edecek düzeyde. Türk Hava Yolları'nın açtığı her yeni hat marka için her bir yeni destinasyon, dünyanın neredeyse her noktasına hizmet ulaştırmaya yönelik ve bu noktalarda Türkiye'nin küresel marka elçiliği misyonunu en iyi şekilde yerine getirmek anlamına geliyor” dedi.


Yeni Şafak 

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.