3 dilde Peygamber sevgisini dinlediler

3 dilde Peygamber sevgisini dinlediler

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında Hz. Muhammed (sav)'e duyulan sevgi 3 dilde anlatıldı.

Yüksekova İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği programda Arapça, Türkçe ve Kürtçe ilahiler söylendi.

Yüksekova Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programa binlerce kişi katıldı. Programa yoğun ilgi gösteren vatandaşların birçoğu yer bulamayınca programı ayakta izledi. Programa eski Yüksekova Müftüsü ve şu an İstanbul Maltepe vaizliği görevini yürüten Dr. Mahmut Çınar, İlçe Müftüvekili Tahir Çavlı, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüvekili Tahir Çavlı, "Rahmet peygamberi olan Efendimiz (sav)'in yüce şahsiyetinden, tebliğ ve uygulamalarından evrensel insani değerlerin en iyisini, en güzelini öğrendik." dedi. Çavlı şöyle devam etti: "Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insanoğluna yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi. O bize hayat verecek ve üstün tutacak değerleri, o bizlere sevgi, saygı, barış ve merhametin dini olan İslam'ı tanıtmıştır. Bir cahiliye devrinden medeniyet surlarını inşa eden bir toplum oluşturmuştur."

İstanbul Maltepe Vaizi Dr. Mahmut Çınar ise Hz. Muhammed (sav)'in bütün varlıkları kucaklayıcı rahmetini, sevgisini ve ümmetine olan düşkünlüğünü anlattı.

Programda ayrıca Arapça, Türkçe ve Kürtçe ile ilahiler okundu. Ardından 'Hadis', 'Efendimize mektup' ve 'En Sevgili'ye şiir' yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Zaman