3 boyutlu 'Kütahya tarih atlası' çıktı

3 boyutlu 'Kütahya tarih atlası' çıktı

Kütahya'da, Beylerbeyi Tarih Araştırmaları, Çevre ve Eğitim Derneği, bir ilke imza atarak, 3 boyutlu 'Kütahya tarih atlası' çıkarttı.

Dernek Başkanı Hasan Fehmi Kinay, hazırlanması 2 yıl süren atlasın yazarlığını Yrd. Doç. Dr. Arif Kolay, Yrd. Doç. Dr. Şakir Turan, Yrd. Doç. Dr. Hacı Murat Arabacı ve İsmail Girgin'in yaptığı ifade etti. Kinay, atlasın Kütahya koordinasyonunu da Ahmet Arıkan'ın yaptığını dile getirdi.

Kütahya'nın tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Hasan Fehmi Kinay, "Kütahya, Antik çağlardan itibaren bölgede başlayan insan yerleşimi, bin yıllar boyunca kent hafızasında bugün bile varlığını sürdüren izler oluşturmuştur. Bu izlerin bazıları fiziki yapı olarak bugün de varlığını sürdürürken, bazı zamana yenik düşmüş. Kütahya atlası hem zengin tarihi geçmişi hem de günümüzdeki haliyle, bu güzide kentimizi tanıtacak" dedi.
Kinay, atlastan elde edilecek gelirle derneğin diğer projelerinin hayata geçirileceğini söyledi.
Atlasın tanıtım toplantısında derneğin yönetim kurulu üyeleri Mustafa Yenipazar ve Ahmet Güven de hazır bulundu.
Başkan Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Tarih Atlası'nın derneğin, 'Ali Paşa Mahallesi Sebilerenler Caddesi Eren Apartmanı B Blok Kat 1' adresinden temin edilebileceğini kaydetti. 

IHA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.