29 Ekim'de açılacak yeni havalimanı forumda tanıtılacak

29 Ekim'de açılacak yeni havalimanı forumda tanıtılacak

Yakın zamanda başlayacak Dünya Havacılık Forumu'nda üçüncü havalimanı heyecanı yaşanacak.

İGA şirketince, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının (ICAO) Brezilya'da düzenlediği Dünya Havacılık Forumu'nda, İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilgi verilerek, yatırım süreci ve bu süreçte tarafların yaklaşımlarıyla ilgili yöneltilecek sorular yanıtlanacak. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, "Havacılığın Gelişimi için Yatırım Teşviki" temasıyla Brezilya'nın Fortaleza şehrinde düzenlenen ICAO Dünya Havacılık Forumu başladı.

ICAO'ya üye ülkelerin havacılık, ulaşım ve altyapı, finans, ekonomi ve turizm alanlarından sorumlu üst düzey devlet bürokratlarıyla bu alanda söz sahibi endüstri ve finans paydaşlarına yönelik düzenlenen foruma Türkiye'yi temsilen Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Can Erel, SHGM Sertifikasyon Koordinatörü Emrah Can Çetinkaya ve İGA İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Melih Mengü katıldı.

Üye devletlerin, sosyal, ekonomik gelişimlerinin havacılık sektörlerine katkısını en üst düzeye çıkarmak için uygun ortam yaratılması ve uluslararası sivil havacılığın standart ve politikalarına uygun gerçekleştirecekleri uygulanmaların hızının artırılması için uzun vadeli finansal kaynakları harekete geçirmenin yollarının araştırılması amacıyla düzenlenen forumda İstanbul Yeni Havalimanı da tanıtılacak.

Forumda düzenlen tartışma platformunda, İGA şirketi tarafından İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilgi verilerek, yatırım süreci ve bu süreçte tarafların yaklaşımlarıyla ilgili yönetilecek sorular yanıtlanacak.

Yarın sona erecek forumda, Türkiye (SHGM) ve Brezilya (ANAC) sivil havacılık otoriteleri arasında uçuşa elverişlilik, ilgili süreçlerde karşılıklı tanıma, iletişim geliştirme ve iş birliği yapılması konularında bir mutabakat zaptı imzalanması planlanıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.