28 Şubat’ta, irticai faaliyetlere karşı  zorunlu staj yaptırılmış

28 Şubat’ta, irticai faaliyetlere karşı zorunlu staj yaptırılmış

28 Şubat sürecinde illegal bir şekilde kurulan Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG), devletin tüm kurumlarına nasıl sızdığı resmi belgelere yansıdı.

Bayram Kaya'nın haberi:

BÇG’nin, Milli Eğitim, Milli Savunma ve Ekonomi Bakanlığı gibi kurumların yanı sıra vali ve kaymakamları takip altına almak için İçişleri Bakanlığı bünyesinde 10 kişiden oluşan Özel İnceleme Soruşturma Grubu kurduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 15 Nisan 1999 tarihli ‘gizli’ ibareli belgeye göre Bakanlık, kaymakam adaylarına uygulamada bulunmayan Milli Güvenlik Stajı (MGS) adıyla 4,5 aylık eğitime tabi tutulması zorunluluğu getirmiş. Belgedeki ifadeler şöyle: “1998 yılı içerisinde yapılan kaymakam adaylığı sınavını kazanan personel için uygulanacak olan staj programında değişiklik yapılarak, görev ve sorumluluk bilinci geliştirilmiştir. Mülki idare amirliğine yakışır bilgi birikiminde, çağdaş yaşam ve yönetim anlayışına sahip ve devleti daha yakından tanıyan idareciler olabilmeleri için Milli Güvenlik Akademisi’nde staja tabi tutulmaları yönünde teklif yapılmıştır. Bu kapsamda 61 kaymakam adayı 1 Mart 1999 tarihinde staja başlamıştır. Bu çalışma ile devletin temel niteliği ile örtüşmeyen zihniyet ve yapıdaki kişilerin mülki idare amirliği sınıfına girmeleri engellenmiştir.”     

İçişleri Bakanlığı bünyesinde  oluşturulan Özel İnceleme Soruşturma Grubu’nun fişlediği kişiler arasında 28 Şubat sürecinde Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda mülkiye başmüfettişi olarak görev yapan geçtiğimiz yıl emniyet genel müdürlüğü koltuğuna oturan Mehmet Kılıçlar da yer alıyor. Kılıçlar’ın karşına düşen fişleme notunda şu bilgiler yer alıyor: “İrtica eğilimdir. Eski Refah Partisi yanlısıdır.” Kılıçlar’ın yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş de fişlenenler arasında yer alıyor. Güneş ile ilgili ise şu bilgiler yer alıyor: “Samsun’da 6 yıl imamlık görevini takiben hukuk fakültesini bitirerek mesleğe geçmiştir. İrtica eğilimlidir.”

Zaman