28 Şubat ile hâlâ yüzleşilmedi

28 Şubat ile hâlâ yüzleşilmedi

28 Şubat’ı başımıza bela edenler, oryantalist değerler sistemine gönül vermiş Türkiye içindeki sömürgeci zihindi

1999 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ilk kez başörtülü olarak giren, ancak 28 Şubat sürecinin baskı ortamında protesto edilerek Parlamento’dan dışlanan Merve Kavakçı, postmodern darbeyle hâlâ tam olarak yüzleşilmediğini söyledi. 

Uzun süre ABD’de akademisyen olarak çalıştıktan sonra döndüğü Türkiye’de Üsküdar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde görev alan, aynı zamanda Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (PAMER) başkanlığını yapan Kavakçı, “Ülkemizdeki batılı zihin, başörtülü insanlara anomali olarak baktı” dedi. 

28 Şubat sürecinin sömürgeci batılı zihnin eseri olduğunu söyleyen Kavakçı, “28 Şubat’ı başımıza bela edenler, oryantalist değerler sistemine gönül vermiş Türkiye içindeki sömürgeci zihindi. Bu sömürgeci zihin, ‘bunlar kan emici vampirler’ tanımlamasını kullanabilmiştir. Bu tamamen oryantalist bir zihin. Dönemin Cumhurbaşkanı Demirel’in, başını örten kızlara ‘Suudi Arabistan’a gidin’ göndermesi de içimizdeki oryantalizmin örneklerinden” dedi.

BAŞÖRTÜLÜ ARTACAK

Geçmişte başörtülü olarak girdikten sonra adeta kovulduğu Meclis’te artık başörtülü milletvekillerinin bulunmasından memnuniyet duyduğunu kaydeden Kavakçı, “Benim tahminimce sayı daha fazla artacak ve başörtülü kadınlar daha fazla siyasette olacaklar” diye konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.