25 ortaokul öğrencisine ücretsiz robotik eğitim

25 ortaokul öğrencisine ücretsiz robotik eğitim

İstanbul Aydın Üniversitesi 14-18 Eylül tarihleri arasında 25 ortaokul öğrencisine sunacağı ücretsiz robotik eğitimlerle ‘Robot teknolojilerinin kullanımı ve diğer disiplinlerle entegrasyonu’ programına başlıyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Bilimleri ve Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin yürüttüğü bilimsel araştırma projesi kapsamında 25 ortaokul öğrencisine robotik eğitimi verilecek. Aynı zamanda bir STEM eğitimi olan Robotik, Maker ve programlamayı kapsayan eğitimler ücretsiz olup 14-18 Eylül tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampüsünde gerçekleştirilecek.

ÜST DÜZEY DÜŞÜNME BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

Eğitimde robot teknolojilerinin kullanımı ve diğer disiplinlerle entegrasyonu her geçen gün önem kazanıyor. Bu çalışma ile hızla gelişen teknolojinin bir parçası olan robotların eğitsel olarak kullanılması, bu sayede öğrencilerin bilimsel süreç becerilerinin (BSB), problem çözme ve üst düzey düşünme becerilerinin geliştirilmesi ayrıca öğrencilerin bilime ve teknolojiye yönelik tutumlarının olumlu olarak değiştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda 12 ay süren projede öncelikle bir eğitsel robotik laboratuvarının kurulması, laboratuvarın teknolojik donanımının sağlanması, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 25 kişilik çalışma grubu ile Fen ve Teknoloji dersinde Kuvvet ve Hareket ünitesinin robotik araç ve gereçlerle uygulamalı olarak işlenmesi hedefleniyor.
 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.