25 bin yetimle kardeş oldular

25 bin yetimle kardeş oldular

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfının başlattığı "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi" kapsamında yaklaşık 1 milyon 250 bin öğrenci, farklı ülkelerden 25 bin yetimle "kardeş" oldu.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: - "Projeye, 25-50 kuruşla destek veren hayırsever öğrencilerimizin sayısı 1 milyon 250 bine yaklaştı" dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" adlı proje kapsamında, yaklaşık 1 milyon 250 bin öğrencinin dünyadaki 25 bin yetimle "kardeş" olduğunu söyledi.

Yılmaz,yaptığı açıklamada, başlattıkları "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi"nde Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen'in paydaş olduğunu belirtti.Batı medeniyetinin madde üzerinde ilerlediğini vurgulayan Yılmaz, İslam medeniyetinin ise yardımlaşma, merhamet, şefkat üzerinden dünyayı yeniden fethedeceğini söyledi.Yılmaz, projeyle, zihinsel kirlenmenin yaşandığı dönemde çocuklara bir hayır kapısı açmayı amaçladıklarını ifade etti.

Projeye destek olan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin geleceğin iyiliksever Türkiyesini bugünden inşa etmeye başladığını aktaran Yılmaz, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projemiz yeniden İslam medeniyetinin dünya üzerinde hayat bulmasını sağlıyor. Bugün Türkiye'de Kur'an kursu öğrencilerimiz de dahil yaklaşık 20 milyon öğrencimiz var. Allah'a şükürler olsun ki okullarımızın ve Kur'an kurslarımızın destek verdiği yetim sayısı 25 bine yaklaştı. Bu projeye, 25-50 kuruşla destek veren hayırsever öğrencilerimizin sayısı da 1 milyon 250 bine yaklaştı" diye konuştu.

Yılmaz, proje kapsamında toprağa bir tohum serpildiğini belirten, "Bu tohum Allah'ın izniyle 10, 20, 30 sene sonra o merhamet yürüyüşünü devam ettirecek" dedi.

140 çocuğun kaldığı yetimhanede tuvalet ve banyo yok

Projenin 3 yıldır devam ettiğine dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti: "Proje kapsamında önümüzdeki hafta okullar tatil olacağı için tekrar Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ile ara değerlendirmesi yapacağız. Toplantı sonrasında ikinci dönemde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Proje tamamen gönüllülük esasına dayalı. Bu faaliyeti çocuklara ve öğrencilere çok iyi anlatmak lazım. Çocuklar bu çalışmayla bir iyiliğin parçası olacaklar. Elindekileri başkasıyla paylaşarak onun değerini öğreniyor. Atalarımızın, 'ağaç yaşken eğilir' sözü bu manada çok önemlidir. Çocuklarımıza çok küçük yaşlarda bir iyiliğin parçası olmayı öğretebilirsek bu bizim için yeterli."

Yılmaz, çalışmalar kapsamında yurt dışında kurulan yetimhanelerin bir çoğunun yaşam standartlarını yerine getirmediğini belirterek, "12 metrekarelik bir yerde 40 yetim çocuğun barınmak zorunda kaldığını gördüm. Eksi 10-20 derecede camı çerçevesi olmayan yetimhaneler gördüm. 140 çocuğun kaldığı fakat tuvaleti, banyosu olmayan yetimhaneler gördüm" ifadesini kullandı.

AA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.