25 Aralık 2015 yurtta hava durumu

25 Aralık 2015 yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere göre günlük hava tahmin raporu şöyle;

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde normallerin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR
SİS UYARISI:
Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA Az bulutlu, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

BURSA Az bulutlu, zamanla çok bulutlu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 12
ISTANBUL Az bulutlu, zamanla çok bulutlu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 12
KIRKLARELI Az bulutlu, zamanla çok bulutlu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 15
KOCAELI Az bulutlu, zamanla çok bulutlu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 13

EGE Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
A.KARAHISAR Parçalı bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 2
IZMIR Az bulutlu 15
MANISA Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 13
UŞAK Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 16

AKDENİZ Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ADANA Az bulutlu ve açık 21
ANTALYA Az bulutlu ve açık 20
HATAY Az bulutlu ve açık 18
ISPARTA Az bulutlu ve açık 16

İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ANKARA Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 1
ESKISEHIR Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 0
KAYSERİ Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 3
KONYA Parçalı çok bulutlu ve yer yer yoğun olmak üzere sisli 5

BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 11
DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 12
KASTAMONU Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 2
ZONGULDAK Parçalı ve az bulutlu 11

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 6
GÜMÜŞHANE Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 6
SAMSUN Parçalı bulutlu 13
TRABZON Çok bulutlu 14

DOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ERZURUM Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 0
KARS Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 0
MALATYA Az bulutlu ve açık 11
VAN Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 5

GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
DIYARBAKIR Az bulutlu ve açık 16
GAZIANTEP Az bulutlu ve açık 16
SİİRT Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 12
ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 18

DENİZLERDE HAVA
Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), akşam saatlerinde batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, batısı kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anıda orta.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde pus ve sisli, Rüzgar: kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, pus anında orta; sis anında zayıf.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-0 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinde batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, öğle batı ve güneybatıdan, kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş:İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: İyi. 


TRT Haber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.