215 çift birlikte ’evet’ dedi

215 çift birlikte ’evet’ dedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 215 çiftin dünya evine girmesine aracı oldu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen çiftlerin tüm masraflarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği törenle de nikahlarını kıydı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 215 çiftin dünya evine girmesine aracı oldu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen çiftlerin tüm masraflarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği törenle de nikahlarını kıydı. Altınpark Anfa B Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Sizlere her sene yaptığımız gibi eğlenceli bir nikah töreni yapmak istiyorduk ama yurdumuzun dört bir tarafından şehitlerimizin gelişi nedeniyle, kendi aramızda nikah yaparak mutluluğunuzu paylaşalım istedik” dedi.

Başkan Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliği yaptığı törene, Ankara Milletvekilleri Tülay Selamoğlu, Jülide Sarıeroğlu, Lütfiye Selva Çam, Ayhan Yılmaz ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları, davetliler ve 215 çiftin yakınları katıldı.

BAŞKAN GÖKÇEK, ÇİFTLERDEN 5 ÇOCUK İSTEDİ

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen 215 çiftin toplu nikah ve düğün töreninde geçen yılların aksine bu yıl son zamanlarda meydana gelen terör olayları nedeniyle eğlence yapılmadı.

Büyükşehir Belediyesi, 1999 yılında 199 çift ile başladığı nikah törenlerine, 16 yıl aralıksız devam ederek, 2015 yılında 215 çiftle gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in kıydığı nikahlarda çiftlerin şahitliklerini de Nevin Gökçek ile milletvekilleri yaptı.

Nikah işlemlerinin ardından evlilik cüzdanlarını gelinlere veren Başkan Gökçek, çiftlerden 5 çocuk yapmalarını isteyerek, iyi dilek temennilerinde bulundu. Pasta kesiminden sonra çiftlerle yakından ilgilenen Başkan Gökçek ile eşi Nevin Gökçek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Çiftlere Kur’an-ı Kerim, seccade ve Türk Bayrağı olan paket hediye edildi.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.