2020 YKS AYT soruları nasıldı? Sınav zor muydu?

2020 YKS AYT soruları nasıldı? Sınav zor muydu?

YKS 2020 maratonu ikinci gün ile devam etti. Milyonlarca aday dünkü sınavın ardından Alan Yeterlilik Testi ile sınavın en kritik bölümünü yaşadılar. Peki AYT soruları zor muydu? 2020 YKS AYT yorumları merak konusu.

2020 YKS bugün sona eriyor. 3 bölümden olan sınavın ikinci ve en kritik oturumu olan AYT 28 Haziran 2020 saat 10.15'te başladı ve 3 saat sürdü. Bu zorlu sınavdan çıkan öğrenciler merakla 2020 YKS AYT yorumları için arama yapıyor. AYT nasıldı? AYT soruları zor muydu?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı uygulandı. Bu sınavın ikinci bölümü olan Alan Yeterlilik Testi içinde öğrencilere Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri bölümlerinde 150 soru soruldu ve 3 saat süre verildi.

2020 YKS AYT ZOR MUYDU?

Sınavdan çıkan öğrencilerin yorumlarına göre matematik soruları bir hayli zordu. Türk Dili ve Edebiyatı ile Fen Bilimleri bilgiye dayalı sorularda zorlarken, Sosyal Bilimler Testi önceki yıllara göre bir nebze kolaydı.

Dün gerçekleştirilen 2020 YKS TYT sınav sorularını cevaplayan üniversite öğrenci adayları Türkçe ve Matematik sorularını yorumladı! 2020 YKS TYT sınavına giren üniversite öğrencisi adayı Ardu Başgülşen, sınav çıkışı, "Matematik, Tarih ve Din Kültürü kolaydı, ama Türkçede gerçekten zorlandım" dedi. Üniversite öğrencisi adayı Ahmet Cem Sağsız ise, "Çok zor bir sınavdı, inşallah barajı geçebiliriz. Bence öğrencilerin seviyesinde bir sınav değildi" dedi. 

Siz de sınavın nasıl geçtiğini yazarak diğer adaylar ile tartışabilir, başka adayların sınavlarını değerlendirebilirsiniz. Bunun için altta bulunan yorum bölümümüze yorum bırakın.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.