2020 Hac fiyatları ne kadar?

2020 Hac fiyatları ne kadar?

Hac Kura sonuçları açıklandıktan sonra, Hac fiyatları araştırması büyük ilgi gördü. Kişi başı hac fiyatını araştıranlar ve kişi sayısına göre oda fiyatlarını araştıranlar harekete geçti.

Kutsal topraklara giderek dini görevini yerine getirecek vatandaşlar heyecan dolu. Duygu dolu anların yaşanacağı ve maneviyatın hatırlanacağı Hac ziyaretine gitmeden Hac hakkında merak edilenler araştırılıyor. Hac fiyatları ne kadar? Yeni yılda kişi başı Hac fiyatı ne kadar? 2 kişilik, 3 kişilik, 4 kişilik oda fiyatları ne kadar?

HAC FİYATLARI

hacfiyat.jpg

GENEL AÇIKLAMALAR:

1- Kayıt yaptıracakların pasaportlarının en az 1 Şubat 2021 tarihine kadar geçerlilik süresi olması gerekmektedir. Geçerlilik tarihi 1 Şubat 2021’den önce biten pasaportlar işleme konulmayacaktır.

2- İlk defa pasaport çıkaracakların, pasaport müracaatlarını 1 Şubat 2020 tarihinden sonra yapmaları gerekmektedir. Bu konuda ayrıntılı bilgi müftülüklerden veya acentalardan öğrenilebilecektir.

3- Diyanet veya acentaya “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesi olmayan hiç bir vatandaşın hac kaydı yapılmayacaktır.

4- Kesin kayıt hakkı elde edildikten sonra kayıt yaptırmayarak, bu haklarını gelecek yıllara devretmek isteyenlere bu imkân tanınmayacaktır.

5- Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımızdan; kayıtlarını yaptırdıktan sonra sağlık durumu ve yaşlılık sebebiyle hacca gidemeyeceği heyet raporu ile tespit edilenler; noterden vekalet vermek suretiyle 65 yaşından küçük olan birini yerlerine vekaleten gönderebileceklerdir.

6- Kayıt sırası geldiği halde herhangi bir sebeple kesin kaydını yaptırmayanlar ile kesin kayıt süresini geçirenlere bir daha kayıt hakkı verilmeyecektir.

7- Vekaleten hacca gidenlerin arşiv kaydı tutulmayacak ancak vekil gönderenin hac arşiv kaydı tutulacaktır.

8- Kesin kayıt süresi sonunda hac konaklama türlerine göre ayrılan kontenjanlarda boşluk olması durumunda, kura sırası gözetilerek 30 Ocak – 07 Şubat 2020 tarihleri arasında kayıtlar alınacaktır.

9- Kura çekiminden sonra “Otel Konaklama Türü”nden “Oda Tercihli Konaklama Türü”ne geçiş imkanı tanınmayacaktır. Aksi ise mümkün olacaktır.

10- Hac konaklama türleri ve ücretleri ile ilgili detaylı bilgilere www.hac.gov.tr adreslerinden ulaşılabilecektir.

HAC MEVSİMİ TAKVİMİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR

Hac için çıkışlar: 22 Haziran - 25 Temmuz 2020 (Hicri 01 Zilkade 1441-4 Zilhicce 1441);

Hacdan dönüşler: 06 Ağustos - 02 Eylül 2020 (Hicri 16 Zilhicce 1441- 14 Muharrem 1442) tarihleri arasında yapılacaktır.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.