2020-2021 Yılı AÖO İlk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün başladı

2020-2021 Yılı AÖO İlk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün başladı

​Öğrenmenin yaşı olmadığı cümlesinin karşılığı olan Açık Öğretim Okulları her yıl binlerce öğrenciyi mezun ediyor. AÖO İlk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün başlarken 1'inci Dönem Sınavı, 5 Aralık 2020 tarihinde yapılacak.

Eğitim-öğretim zorunlu okunması gereken 12 yılının yürürlüğe girmesinin ardından ilk diploma, lise mezuniyeti ile gerçekleşmektedir. Bu da, 12 yıllık eğitimin, örgün eğitim içerisinde ya okula devam ederek ya da açıktan okuyarak gerçekleştirilebilmektedir. Açıktan okumanın yolu açık öğretim sistemi içerisinde sınavlar yoluyla öğretimi tamamlamak şeklinde olmaktadır. Açık Öğretim Sınavlarının ilk basamağını da Açık Ortaokul Sınavları oluşturmaktadır.

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere her alanda açık öğretim sistemi uygulanırken özellikle lisenin minimum eğitim düzeyi sayıldığı bugünlerde ortaokulu bitirmek isteyen öğrenciler açık ortaokul (AÖO) sınavlarına hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılan AÖO sınavları, ilk kayıt ve kayıt yenileme için yeni tarihler belli oldu. Yapılan açıklamada, ''2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem Yeni Kayıt İşlemleri 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacaktır.'' denildi.

Yıllık 3. dönemden oluşan Açık Öğretim Ortaokulu Sınavlarında zorunlu dersleri ve belirlenen kredi sayısına ulaşan adaylar ortaokuldan mezun olabilmektedir. 1'inci dönem sınava giriş yerleri 2 Aralık 2020 tarihinde yayınlanacak. 1'inci Dönem Sınavı, 5 Aralık 2020 tarihinde yapılacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.