2015 yılı KYK başvuru tarihi ve belgeleri

2015 yılı KYK başvuru tarihi ve belgeleri

LYS başvurularının açıklaması ile birlikte gözler Kredi Yurtlar Kurumuna çevrildi. Şehir dışında okumak isteyen öğrenciler KYK başvurularını ne zaman yapacağı ve hangi belgeleri kullanacağı ise merak konusu oldu.

KYK resmi sitesi üzerinden yapılan izah:
 
‘talebe Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, özel yetenek, ilave kontenjan,yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin Burs/tahsil ve memleket başvuruları önümüzdeki günlerde duyurulacak takvime göre belirlenen tarihlerde ülke-kur’un resmi web sitesi ‘www.kyk.gov.tr’ adresinden alınacaktır.’’ 
 
3-7 Ağustos tarihleri içinde yapılacak olan kayıt işlemlerinin ardından Kredi ve Yurtlar Kurum`na bağlı yurtlarda kalmaya hak elde eden öğrenciler 1 Eylül`den itibaren de e-kayıt işlemlerini yaptıracaklar. 
 
E-kayıt uygulaması 2015-2016 dönemi için YURTKUR`a ait asil ve yedek listeden yerleşmeye hak elde eden öğrencileri kapsayacak. Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlara kayıt yaptırma hakkını ele geçiren öğrenciler için e-kayıt mecbur da olmayacak, öğrenciler isterlerse şahsen de kayıt yaptırabilecekler. 

öSYM\`nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 15 Mart 2015\`de yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 13-14-20-21 Haziran 2015 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2015-öSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.
 
2015-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı elde eden adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015'de ilgili üniversiteler sebebi ile yapılacak. Adayların kayıt için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı olduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Devlet üniversitelerinde isteyen öğrenciler için elektronik kayıtlar, 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri içinde yapılacak.
 
Devlet yükseköğretim kurumları, isteyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkanı sunacak. Elektronik kayıt, talebe için mecbur olmayıp isteğe bağlı olacak. Elektronik kaydı tercih etmeyen yada zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracak. Elektronik kayıt işlemi, 2015-2016 öğretim dönemi için öSYM\`den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacak. öSYM yerleşen verisine YöKSiS üstünden erişilebilecek.Yerleşen adaylar, e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.