2015-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav soruları açıklandı!

2015-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav soruları açıklandı!

ÖSYM tarafından öğretmen adayları için düzenlenen 2015-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav soruları, adayların erişimine açıldı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sınav sorularının tamamı, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sisteminden 10 gün süreyle sadece ilgili sınav oturumuna başvuran adaylar için erişime açık olacak. Sorular için, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve kişisel şifreler ile giriş yapılması gerekiyor.

ÖSYM'nin internet sitesinden, sınav sorularının yüzde 10'undan oluşturulan Temel Soru Kitapçıkları da yayımlandı. Temel Soru Kitapçıkları, basın yayın organları tarafından, telif hakları ÖSYM'de saklı kalmak kaydıyla, herhangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabilecek.

Temel Soru Kitapçıkları dışında kalan ve merkeze ait gizli bilgi olarak nitelenecek tüm soruların yazılı, görsel veya işitsel olarak herhangi bir yolla bir bütün olarak veya kısmen paylaşılması halinde, paylaşan kişi ve kuruluşlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.