2015 Arap Kültür Başkenti'nde etkinlikler başladı

2015 Arap Kültür Başkenti'nde etkinlikler başladı

Bu yılın Arap Kültür Başkenti seçilen şehirde etkinlikler üç gün boyunca devam edecek

2015 Arap Kültür Başkenti seçilen Cezayir'in Konstantin kentinde, düzenlenen etkinliklerin açılışı Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika adına Başbakan Abdulmelik Sellal tarafından gerçekleştirildi.
 
Malik Haddad Kültür Sarayı'nda yapılan açılış programına, Ulusal Meclis Başkanı Abdülkadir bin Salih, Halk Meclisi Başkanı Muhammed el-Arabi Veled Halife, Anayasa Konseyi Başkanı Murad Medlesi'nin yanı sıra 22 Arap ülkesinden siyasiler, sanatçılar ve müzik grupları katıldı.
 
Başkent Cezayir'in 430 kilometre doğusunda yer alan Konstantin'de üç gün devam edecek etkinliklerde, Arap kültürünü tanıtan müzik dinletileri, sergiler ve birçok kültürel organizasyon düzenlenecek.
 
Tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Konstantin, "Arap Kültür Başkenti" seçildikten sonra Cezayir Kültür Bakanlığı tarafından tarihi mekanlarda restorasyon çalışmaları gerçekleştirildi. Bu projeler çerçevesinde kentte bulunan eski bir Osmanlı Mahallesi de yenilenmek üzere restorasyondan geçirildi.
 
Arap Birliği ve UNESCO tarafından desteklenen "Arap Kültür Başkenti" organizasyonu, Arap kültürünü tanıtmak ve yaygınlaştırmak için düzenleniyor. Her yıl farklı bir Arap kentini seçen organizasyon, ilk olarak 1996 yılında Mısır'ın başkenti Kahire'yi "Arap Kültür Başkenti" olarak ilan etmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.