2002 Dünya Kupası primleri de FETÖ'ye gitmiş

2002 Dünya Kupası primleri de FETÖ'ye gitmiş

Ülkenin her alanına sızan Fetullahçı Terör Örgütü'nün futboldan da finans sağladığı ortaya çıktı. FETÖ'nün eski 'Futbol İmamı' olan Said Alpsoy, 2002 Dünya Kupası'nda bazı futbolcuların Federasyon'dan aldıkları primleri Arif Erdem aracılığıyla FETÖ'ye...

FETÖ'nün eski 'Futbol İmamı' Said Alpsoy, terör örgütünün futbol yapılanmasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alpsoy FETÖ'nün futbol yapılanmasıyla ilgili bilgiler verirken, 2002 Dünya Kupası'nda forma giyen bazı milli futbolcuların aldıkları primleri FETÖ'ye verdiklerini söyledi.


İşte Alpsoy'un Sabah'a verdiği röportajdan öne çıkan başlıklar;
 

  • "Ben Paralel yapıdan ayrıldıktan sonra Pensilvanya'dan futbolculara talimat gelmiş: 'Onun yüzüne hakaret edin, onunla görüşmeyin. Sen çok kötü biriymişsin diye söyleyin, hatta bunu hep beraber topluca yapın diye...' Bunu bana Arif Erdem anlattı. Tabii ki böyle bir şey yapmadılar. Bu saydıklarımın hiçbiri kötü insanlar değildi. Bu yapının neler planladığını hiçbirimiz bilmiyorduk. Zaman geçtikçe ekonomik talepler artınca, jübile yapanların telefonları çalmaz olunca Gülencilerin de maskeleri düştü. Bu futbolculardan kimileri zamanla koptu, yollarını ayırdı. Kimi ayırmadı, ayıramadı. Kim samimi kim değil, nasıl anlarsınız? 15 Temmuz'daki kalkışmaya değil, 17-25 Aralık'taki darbe girişimi olduğu zamanki tavırlarına, sosyal medya paylaşımlarına bakarsınız."


'Primleri Pensilvanya'ya Arif Erdem götürdü'

  • "2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin dünya üçüncüsü olduğu dönemde benim de yönlendirmemle milli takımdaki bu yapıya mensup futbolcular aralarında şampiyona primlerini topladılar. Emre Belözoğlu, Okan Buruk, Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Arif Erdem'in aralarında topladıkları 250-500 bin dolar civarında idi sanırım, 14 sene oldu tam hatırlamıyorum. Bu miktarı Arif Erdem, Pensilvanya'ya götürdü. Gülen önce almak istememiş ancak Arif parayı Cevdet Türkyolu'na vermişti. Gülen de daha sonra Arif'e methiyeler düzmüştü. Fatih Akyel'i de duyardım ama benden önceymiş. Sonrasında cemaatle bağı kopmuş sanırım. Benim dönemimde yoktu."


Terim'den Belözoğlu'na: Fetullahçılarla ilişkini kes

  • "Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanan kadrosundan bazı isimler cemaate bağlıydı: Arif Erdem, Hakan Ünsal, Hakan Şükür, Okan Buruk, Emre Belözoğlu. Bunlar hep el üstünde tutulurdu. Hepsi beni sayar severlerdi. Genellikle sabah namazlarında bir araya gelir, daha sonra futbolcuların evlerinde gider, dini sohbetler yapardık. Emre'nin o zaman yaşı küçüktü ama adı çok öne çıkıyordu. O dönemde şöyle bir olay olmuştu. Fatih Terim birkaç kez Emre'yi Florya'da odasına çağırıp biraz da tehdit eder bir üslupla "Fetullahçılarla ilişkini kes! Bunlar senin kariyerini bitirir, geleceğini karartırlar. Ben takımımda böyle bir yapılanmaya asla izin vermem" diyerek uyarmış. Bunu bana yine futbolcular anlatmıştı. Emre de "Tamam hocam, peki falan" demiş."

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.