2.Şile kitap fuarı kapılarını kitap severlere açtı

2.Şile kitap fuarı kapılarını kitap severlere açtı

Şile Belediyesi tarafından 'deniz, kum, güneş ve kitap' sloganıyla gerçekleştirilen, 10 gün sürecek olan 2.Şile Kitap Festivali başladı.

Şile Belediyesi tarafından 'deniz, kum, güneş ve kitap' sloganıyla gerçekleştirilen, 10 gün sürecek olan 2.Şile Kitap Fuarı başladı. 120.000 kitap ve 75 yayınevinin stant açtığı festival ilçede gerçekleştirilen ikinci kitap festivali olma özelliği taşıyor.

İstanbul’a yakınlığıyla bilinen Şile’nin turizmle birlikte kültür ve sanat alanında da adını duyurmayı amaçlayan İlçe Belediyesi, bir ilki gerçekleştirerek 10 gün boyunca sürecek olan 2. Şile Kitap Festivali kapılarını kitap severlere açtı.

Şile Limanı’nda kurulan alanda yapılan kitap festivalinin açılışına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya,Vekili Mehmet MUŞ , İstanbul Milletvekilleri .Hulusi ŞENTÜRK , İsmet UÇMA , Müşerref Pervin Tugba DURGUT , İl Başkan Yardımcıları Bünyamin DEMİR, Yunus Fırat AYDIN,İl Koordinatörü Sn.Derviş Gökbörü AKSOY , Tuzla Belediye Başkanı Şadi YAZICI , Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN , Şile Belediye Başkanım Can TABAKOĞLU,Ak Parti Şile İlçe Başkanı İlhan Ocaklı,Garnizon Komutanı Hava Sv Kd Albay Ali Beşir ve çok sayıda kitap sever katıldı.

Şile Kitap Festivali hakkında konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “Deniz,Kum,Güneş Sloganıyla geçen yıl başlattığımız kitap fuarımızın ikincisini Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalinin ardından başlatıyoruz ve on gün sürecek fuarımızda her biri kendi alanında uzman olan çok sayıda yayın evi fuarımıza katıldılar. Bir turizm ilçesi yaz döneminde ve iklimin en uygun olduğu dönemde misafir ağırladığı bir dönemde hemen Şile Bezi Festivali’nin akabinde kitap festivali adı altında bu etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz ve bu konudaki ikinci festivalimiz. Araştırmacılarımızın konuşmalarıyla kitaplarını tanıtımıyla imza günleriyle dolu dolu 10 günlük bir festival gerçekleştireceğiz. Şile’de festival zamanı diye bir söylemle ifade edebiliriz. Tüm misafirlerimizi Şile’ye kültür ve sanata doymaya davet ediyorum. Tatil yaparken aynı zamanda bilgi sahibi olmaya, deneyim elde etmeye Şile’yi tanımaya keşfetmeye davet ediyorum.Ayrıca Belediye Başkanlarımızın da artık kitap yazarak gündem olmasıyla bizlerde doğal olarak kitabı olmayan Belediye Başkanı olduk.Bu nedenle bende bir tez çalışması yaparak söz veriyorum bende bir kitap yazacağım.Kitabımın adıysa Büyükşehirlerde Kırsal arazi yönetimi olacak” ifadelerini kullandı.

Yapılan protokol konuşmalarının ardında 2.Şile Kitap Fuarının açılış kurdelesi kesildi.Kitap stantları gezen ve kitaplar hakkında bilgi alan katılımcılar sonrasında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya,Grup Başkan vekili Mehmet Muş,Milletvekilleri İsmet Uçma,Hulusi Şentürk,Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı kendi kitaplarını kitap severlere imzalayarak hediye ettiler.Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’da Şile tarihinin ele alındığı kitabı imzaladı.iyi görmedi. Bugüne kadar sabit hatlarda toplam 1 milyon 691 bin 38 numaranın taşınma işlemi gerçekleştirildi.

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.