2 bin direk yıkıldı

2 bin direk yıkıldı

PKK son bir ayda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 2 bine yakın elektrik direğini yıkarken, enerji hatlarına verilen zarar 30 milyon lirayı buldu

Terör örgütü PKK son dönemdeki saldırılarıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan sivil insanları da hedef aldı. Bölgede 2 bine yakın elektrik direğini yıkan terör örgütü bazı köylerin günlerce elektriksiz kalmasına yol açtı. Elektrik direğini yıktıktan sonra etrafına bubi tuzağı kuran terör örgütü, askeri tesislerin de elektriğini kesmeye çalıştığı ortaya çıktı. PKK sadece seçimlerden sonra enerji hatlarına yaptığı saldırılarda 30 milyon liralık zarara yol açtı. Üç aylık süreç içerisinde terör örgütü 8 dağıtım merkezini tahrip etti. PKK, Dicle Elektrik Dağıtım Bölgesi'nde 900'ü aşkın direği ve 28 trafo merkezini yaktı. Van Gölü Elektrik Dağıtım Bölgesinde ise 3 dağıtım merkezini yakarken bu bölgede de 500'ü aşkın direği yıktı. Askeri birliklerin elektriği de kesilmeye çalışılmış. Bingöl, Tunceli'de 200'den fazla direği yıkan terör örgütü Güroymak'ta işletme binasına saldırdı. Elektrik dağıtım merkezlerine ait 4 iş makinasını da yakan PKK başta Şemdinli olmak üzere 30'u aşkın köyün 3 gün elektriksiz kalmasına neden oldu.

BUBİ TUZAĞI KURUYORLAR

Terör örgütünün hainliği bununla da bitmiyor. Yıkılan direklerin hemen tamir edilmesi isteniyor. Ancak örgütü yıktığı direklerin etrafına bubi tuzağı ve mayın döşeyerek elektrik tamiratı için gelen ekipleri de böylelikle hedef alıyor. Bölge insanının elektriğini hedef alan terör örgütü yollara açtığı hendeklerle de ulaşımın önünü kesiyor. Hakkâri'nin Sine Köprüsü yakınlarında PKK'lı teröristler tarafından kazılan hendek ve devrilen direklerle kapattığı Hakkari-Çukurca kara yolu kullanıma kapanmıştı. Hendeklerden dolayı Diyarbakır-Bingöl kara yolu, Şemdinli yolu, Diyarbakır-Lice yolu hendekler nedeniyle ulaşıma kapanırken PKK'lılar, Fis Ovası'nda bulunan ve Diyarbakır-Lice ulaşımını sağlayan Çellik köprüsünü iş makineleriyle yıkmaya çalıştı. Örgüt sempatizanları, köprünün demir korkuluklarını ve sulama borularını da sökerek nehre attı.

ZARARLARI HEM KAMUYA HEM BÖLGE HALKINA

Terör örgütü son bir ayda sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı şantiyelerine düzenlediği saldırılarda ise 2 adet pikabı, 2 adet arazözü, 1 adet kepçeyi ve bir adet paletli eksvatörü yakarak kullanılmayacak hale getirdi. Şırnak'ta duble yol çalışmasında 30 araç ve iş makinesi de yakılmıştı.

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.