198 saat sonra kurtarılan kardeşler: Allah'ın her zaman yanımızda olduğunu öğrendik

198 saat sonra kurtarılan kardeşler: Allah'ın her zaman yanımızda olduğunu öğrendik

Kahramanmaraş'ta depremin 198'inci saatinde iki kardeş enkaz altından çıkarıldı. Enes ve Baki Yeniar kardeşler, yaşadıklarını anlattı

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları, yıkımın 9. gününde sürüyor.

Bu kapsamda, depremin 198. saatinde önce 17 yaşındaki Muhammed Enes Yeninar'a, ardından da ağabeyi 21 yaşındaki Baki Yeninar'a ulaşıldı.

Tünelden içeri alınan sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından enkazdan çıkarılan kardeşler, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kardeşlerin enkazdan çıkarılması sırasında yakınları gözyaşı döktü, kurtarma ekipleri de birbirine sarıldı.

ORADA ABİLİK, KARDEŞLİK VE SABRI ÖĞRENDİM

Kardeşlerden, Enes Yeniar, "Normalde biz abimle işe gidiyorduk sabahleyin. Telefona saat kurdum bugün erken kalkalım dedim. Uyandım, biraz sert sallandım, abi kalk dedim. Üst katın duvarları geldi üzerime. Telefonu bulmasaydık yaşamıyordum şu anda. Genellikle spor yaptığım için çekmeceme protein tozu koyarım. Su da koyarım ama onu bulamadım. Orada abilik, kardeşlik ve sabrı, Allah'ın her zaman yanımızda olduğunu öğrendim" dedi.

İÇİMİZ RAHATTI ALLAH'A DUA ETTİK

Ağabey Baki Yeniar ise şunları söyledi:

"12 gün saydım ben. İçimiz rahattı. Telefonu bulmam şans oldu, kardeşim benim üzerimdeydi. İçeri temiz bir hava akışı vardı. Allah'a dua ettik. Beslenmeyi protein tozuyla yaptık. Mecbur idrarımızı boşalttık, biraz midem bulandı. Çoğunluğu uyuduk, sarılıp uyuduk kardeşimle. Allah'a şükür çıktık sağ salim, darısı çıkamayanlara. Allah razı olsun herkesten."

trthaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.