17 yılda 28 kez ameliyat geçirdi

17 yılda 28 kez ameliyat geçirdi

Kayseri'de 5.5 aylıkken ilk ameliyatını olan Mehmet Akif Öztürk, 17 yaşına kadar tam 28 ameliyat geçirdi.

Yaklaşık 8 yılı hastanelerde geçen ama hayata küsmeyen Mehmet Akif, ailesi ve özel iş eğitim okulunda aldığı eğitimle el işleri ve tesbih yapıp, satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Sevgi ve Kemal Öztürk ailesinin ilk çocuğu olan Mehmet Akif, 21 Mart 1998’de dünyaya geldi. Öztürk, henüz 5.5 aylıkken beyninde su toplaması (Hidrosefali) olduğu belirlenince, Erciyes Üniversitesi Beyin Cerrahi ve Çocuk cerrahisi servislerinde 17 yıla sığan, sağ, sol ve göbek fıtığı, menenjit, kafa şekil düzenlemesi ve beyinde su toplamasına bağlı 28 ameliyat birbirini izledi. Halen, Kayseri’deki Postaağası Özel Eğitim Okulu 3'üncü sınıfına giden Mehmet Akif, okulda kazandığı el becerisi ve kendi yeteneğiyle, çeşitli el işleri ve özellikle tesbih dizip satarak üretkenliğe geçip, okuldan arta kalan zamanlarında bunları çevredeki esnafa satıp,aile bütçesine karınca kaderince katkı yapmaya başladı. Bu rahatsızlığının yanı sıra epilepsi ve hafif mental, yani zeka geriliği de bulunan Mehmet Akif Öztürk’e destek veren anne Sevgi Öztürk şöyle dedi:

"Mehmet Akif, 17 yaşına geldi. Şu ana kadar 27 kez ameliyat geçirdi. Eşim Kemal de özel sektörde pazarlamacılık yapıyordu onunda sağlığı bozuldu ve emekli oldu. Aile olarak yaşantımızın hemen hemen 8 yılı yatılı olarak hastanede geçti desek yeridir. Buna rağmen ümidimizi ve hayata bağlığımızı hiç yitirmedik. Oğluma moral ve destek vererek, üretken olmasını sağladık. Okul ve ailemizin sevgisi, sabrı, özverisi onu hayata kazandırdı." dedi.

Kayseri’nin Kocasinan İlçesi Erkilet Mahallesi'nde mütavazı bir apartman dairesinde oturan Öztürk ailesi, evlerinin bir odasını okuldan arta kalan zamanlarında üzerinde inci bulunan ayna, tesbih, el işleri, takılar üreten Mehmet Akif’e tahsis ederek, ona destek veriyor 

HİDROSEFALİ HASTALIĞI

Hidrosefali hastalığı, 'Beyinde su toplanması' olarak da bilinen, beyin ventriküllerinde ve boşluklarında normalin üzerinde BOS (Beyin Omurilik Sıvısı, Serebrospinal Sıvı) birikmesi durumu olarak biliniyor. Bu durum kafatası içindeki boşlukta basıncın artmasına ve başın artan ölçüde büyümesine, kasılma ve zihinsel engelli olma sonuçlarına yol açabiliyor. Hastalığa hidro (su) ve sefali (kafa) terimlerinin birleştirilmesi sonucu bu isim veriliyor.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.