17 bin Filistinli, Refah sınır kapısı'nda

17 bin Filistinli, Refah sınır kapısı'nda

Filistin İçişleri Bakanlığı, 17 binden fazla kişinin Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçmek için sırada beklediğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır yönetiminin 4 gün süreyle açtığı Refah Sınır Kapısı'nı dün gece kapattığını hatırlatarak, halihazırda bakanlığa isimlerini kaydettiren 17 binden fazla kişinin, sınırdan geçmek için sırada beklediğini ifade etti.

Refah Sınır Kapısı'nın açık kaldığı 4 gün boyunca yaklaşık 3 bin kişinin Gazze'den ayrıldığı, 3 bin 178 kişinin ise Gazze'ye geldiğini ifade eden Bezm, Mısır yönetiminin 146 kişinin geçişine izin vermediğini ve sınır kapısının bir daha ne zaman açılacağına ilişkin yeni bir bilginin de olmadığını kaydetti.
 
Refah Sınır Kapısı Filistin İdaresi Müdürü Halid eş-Şair, daha önce yaptığı açıklamada, Mısır yönetiminin, 7-9 Eylül tarihleri arasında Filistinli hacı adaylarının geçişi için Refah Sınır Kapısı'nı açacağını ifade etmişti.
 
Yaklaşık 1,8 milyon kişinin yaşadığı Gazze'nin dış dünyaya açılan 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor.
 
Mısır yönetimi Temmuz 2013'teki darbenin ardından güvenlik gerekçeleriyle Refah Sınır Kapısı'nı kapatmıştı. O tarihten itibaren yılda birkaç kez, kısa süreliğine ve çoğu kez tek taraflı açılan kapı, en son 17 Ağustos'ta 4 gün süreyle çift yönlü açılmıştı.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.