162 kişiye mezar olan uçağın düşme nedeni belirlendi

162 kişiye mezar olan uçağın düşme nedeni belirlendi

Endonezya Ulusal Ulaştırma Güvenliği Komitesi, Singapur'da düşen AirAsia uçağının düşmesine hem teknik sorunlar ve hem de insan hatasının yol açtığı bildirdi.

Endonezya Ulusal Ulaştırma Güvenliği Komitesi, geçen yıl Singapur'a giderken denize çakılan ve 162 kişiye mezar olan AirAsya uçağının düşmesine teknik sorunlar ve insan hatasının yol açtığını açıkladı.

Komiteden yapılan açıklamada, uçakla ilgili teknik incelemelerin tamamlandığı, uçağın dümendeki teknik sorunlar ve mürettebatın yanlış müdahalesi nedeniyle düştüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Uçağın dümeninde teknik sorun tespit edildi. Böyle bir hatada sistem, pilotlara uyarı verir. Pilotların, dördüncü uyarıda yanlış hamle yaptığı da belirlendi. Otomatik pilotun devrede olmadığı sırada hata veren sistemi sıfırlamak için kontrol panelindeki devre kesicileri aktif hale getirdiklerini tespit ettik. Bu nedenle pilotlar, uçağı kontrol altına alamamış" denildi.

Uçağın düşmesinde olumsuz hava şartlarının bir etkisinin olmadığı da kaydedildi.

AirAsia Havayolları'na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, 28 Aralık'ta 2014'te Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a uçarken 162 yolcusuyla kaybolmuştu. Arama çalışmaları sırasında uçağın Java Denizi'ne düştüğü belirlenmişti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.