16 yılda 10.5 kilo kan verdi

16 yılda 10.5 kilo kan verdi

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde yaşayan 38 yaşındaki Ercan Boylu, 16 yılda 10,5 kilo kan verdi.

Kan grubunun '0 RH' pozitif olduğunu söyleyen Boylu, kan verdikçe kendisini daha sağlıklı hissettiğini söyledi.

İnsan vücudunda yaklaşık 5 - 6 litre kan bulunmasına rağmen Ercan Boylu, tek başına iki insanın vücudunda bulunan kan miktarını bağışladı. Boylu, kendisini sağlıklı hissettiği sürece kan vermeye devam edeceğini söyledi. İncirliova'da fırıncılık yapan ve ilk kez askerlik yaptığı sırada kan verdiğini belirten Boylu, şöyle konuştu:

"Kan vermeyi çok seviyorum. Her yeni kan bağışı yaptığımda dünyaya yeniden gelmiş gibi oluyorum. 16 yıl önce askerde başladım, şu ana kadar 22 defa kan bağışında bulundum. Her kan verişimde 450 gramla 470 gram arasında kan bağışı yaptım. Ortalama 10 kilonun üzerinde kan verdim." 

Her yıl bir kez kan vermeye gayret ettiğini söyleyen Boylu, kan vererek hem rahatladığını hem de ihtiyaç sahiplerini sevindirdiğini vurguladı. Boylu, şöyle devam etti:

"İhtiyacı olanlara '0 RH pozitif' kanımı bağışlayarak huzur buluyorum. Sağlığı yerinde olan her insanın kan vermesini tavsiye ediyorum. Şu ana kadar verdiğim kan nedeniyle hiç sıkıntı yaşamadım aksine vücudum daha sağlıklı bir hale dönüştü."

DHA
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.