15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler için çadır

15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler için çadır

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilere destek için FETÖ darbe girişimi davalarının görüldüğü İstanbul ve Ankara'da çadır kuruldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi ve Ankara'da Sincan Adliyesinde darbe davalarının görüldüğü günlerde, şehit yakınları ve gazilerin duruşmalara Bakanlık tarafından tahsis edilen otobüslerle getirildiği ifade edildi.

İstanbul ve Ankara'da kurulan çadırlarda şehit yakınları ve gazilere Bakanlık personeli tarafından hukuki ve psikososyal destek sağlandığı kaydedilen açıklamada, duruşmalara katılan şehit yakınları ve gazilerin günlük ihtiyaçlarının karşılanması için de gerekli tüm hizmetlerin sağlandığı aktarıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, açıklamasına şöyle devam etti:

"Çeşitli davalar aynı anda devam ediyor. Bizi, milletimizi, bayrağımızı canı pahasına koruyan şehit ve gazilerimizin katilleri inşallah hak ettikleri cezaları alacaklar. Biz daima emanet olarak gördüğümüz şehit yakınlarımızın, gazilerimizin yanındayız. Onların derdi bizim derdimiz, sevinçleri bizim sevincimiz. Şehit yakınları ve gazilerimizi yargı sürecinde mahkemelerde de yalnız bırakmıyoruz."

Kaya, dün Silivri'de görülen davayı izlediğini, şehit yakını ve gazilerle olduğunu hatırlatarak, milletin duaları ve desteğinin onlarla olduğunu, her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların büyük titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.