15 Temmuz şehidi Nur talebesi Mustafa Avcu belgeseli

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini durdurmak için meydanlara inen ve orada darbeci askerlerin kurşunuyla şehit olan Risale-i Nur talebesi Mustafa Avcu için belgesel hazırlandı. 

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-ÖZEL

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini durdurmak için meydanlara inen ve orada darbeci askerlerin kurşunuyla şehit olan Risale-i Nur talebesi Mustafa Avcu için belgesel hazırlandı. 

Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi olan Mustafa Avcu ile yıllarca Nur dersanesinde beraber kalan arkadaşlarının hazırladığı belgesel izleyenleri gözyaşlarına boğuyor.

Abdest alıp Fetih suresi, Yasin Suresi ve Cevşen okudular sonra da meydanlara indiler

Yakın arkadaşlarının anlatımı ve Mustafa Avcu'nun resimleriyle hazırlanan belgeselde Mustafa'nın Kur'an ve iman hizmetindeki heyecan ve şevki ile 15 Temmuz akşamı yaşadıkları ayrıntılarıyla anlatılıyor.

O akşam Risale-i Nur dersine katılan Mustafa Avcu ve arkadaşları kaldıkları Nur dersanesine giderken darbe yapıldığını öğrenir. Hep beraber abdest alıp Fetih suresi ve Cevşen okuyan Mustafa ve arkadaşları yerlerinde duramaz ve dışarıya çıkarlar. 

Sanki şehit olmaya hazırlanıyordu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "meydanlara, havalanlarına gelin" çağrısı üzerine Ankara Esenboğa havalanına gitmek üzere yola çıkan Mustafa ve arkadaşları  yolların kapalı olması nedeniyle Kızılay'a doğru hareket ederler. 

O akşam Mustafa ile telefonla konuşan arkadaşları "sanki şehit olmaya hazırlanıyordu" ifadelerini kullandılar. Bir arkadaşının "tanklar insanları eziyor dikkat et" sözlerine karşı şehit Mustafa Avcu, "tanklar insanları eziyorsa Risale-i Nur talebelerinin en önde olması lazım" sözleri ile karşılık verdi.

15 TEMMUZ AKŞAMI ÜÇ NUR TALEBESİ ŞEHİT OLDU

Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi Mustafa Avcu, Genelkurmay önünde, kalbinden vurularak şehit edildi. 

İkinci şehit TOBB Üniversitesi Hukuk  Fakültesi Öğrencisi Ömer Can Açıkgöz, cumhurbaşkanlığı külliyesi yanında uçak bombardımanında şehit düştü.

Eczacı Hakan Ünver de Ankara'da uçaktan açılan ateş sonucu şehid edildi.

İzlenme: 10374
VİDEOYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum
Benzer Videolar