1,5 milyon kişinin hesabına e-haciz konuldu

1,5 milyon kişinin hesabına e-haciz konuldu

Devlete borcunu ödeyemeyenlerin banka hesabına e-haciz konması uygulamasında ikinci dalgan başladı. 1,5 milyondan fazla kişinin hesabına e-haciz konduğu öğrenildi.

Devlete borcunu ödeyemeyenlerin banka hesabına e-haciz konması uygulamasında ikinci dalga başladı. 1,5 milyondan fazla kişiyi kapsayan e-haciz sonrası, vatandaşların hem paralarını çekmek hem de borç ödemek için bankalara akın ettiği bildirildi.

Ekim ayında gündeme gelen ve 3,3 milyon kişiye gönderilen e-hacizlerde ikinci dalga başladı.

Motorlu Taşıtlar Vergisi, mahkeme harç borcu, trafik cezası, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borcu, sigara cezası, köprü kaçak geçiş gibi tüm borç ve cezalar için e-haciz yapıldı.

1,5 milyondan fazla kişiyi kapsayan ikinci e-haciz sonrası, vatandaşlar hem paralarını çekmek hem de borç ödemek için bankalara akın etti.

Ekim ayında yapılan e-haciz işlemlerine göre, yapılan bu son işlemlerin kapsamı da genişletildi. Çalışıyor olsun veya olmasın, hesapta bakiye olsun ya da olmasın kişilere e-haciz gönderiliyor. Dul ve yetim aylığı alanlarla birlikte, KYK borcu olup henüz çalışmayanların da hesaplarına e-haciz yapıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.