1400 yıllık evrensel mesaj

1400 yıllık evrensel mesaj

Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında ülke çapında düzenlenen faaliyetler devam ediyor.

Eleşkirt'te Kutlu Doğum'a özel sergi  
 
Ağrı Öğretmenler Derneği (AĞÖDER) tarafından Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Eleşkirt ilçesinde 'Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi' açıldı.

Eleşkirt'te AĞÖDER'in açtığı okuma salonunda Kutsal Emanetlerin fotoğrafları sergileniyor. Düzenlenen açılış programına Eleşkirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çiftçi, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Fotoğraf sergisinde konuşan Belediye Başkanı M. Nuri Çelik, sergiyi düzenleyenlere teşekkür etti. Eleşkirt tarihinde ilk defa böyle bir şey yapıldığının altını çizen Çelik, "Efendimiz (SAS) adına ne yapılsa değer. Böylesine güzel bir serginin açılışına katılmak beni çok mutlu etti. Sergide emeği geçen bütün arkadaşlarıma tekrar çok teşekkür ediyorum. Efendimizden (SAS) esintiler arz eden bu güzel sergiye tüm Eleşkirt halkını bekliyorum." dedi.

Sergi salonunda sunulan eserlerde; orijinalleri Topkapı Sarayı'nda bulunan sakal-ı şerif, Efendimiz'in (SAS) kılıçları, Veysel Karani Hazretleri'nin külahı, Sancak-ı Şerif, Efendimiz'in (SAS) yazdırdığı mektuplar ve çok sayıda eser sergilendi. Ayrıca, 'Efendimiz'e (SAS) Salâvat Kampanyası' ve kitap fuarı da sergide yer aldı. Sergiye gelen ziyaretçilere kolonya ve lokum ikram edildi. - Metin Göktekin

Kırşehir'de Hz. Peygamberimizin evrensel mesajı ve örnek hayatı anlatılacak  
 
Kırşehir'de Enderun Eğitim Derneği ve Eğitim Bir Sendikası tarafından "Hz. Peygamberin evrensel mesajı ve örnek hayatı" konulu panel düzenleniyor. Cumartesi günü Kültür Müdürlüğü Salonu'nda yapılacak panel, 20.00'de başlayacak.

Prof. Dr. İbrahim Sarıçam, Prof. Dr. Mustafa Aşkar ve Prof. Dr. Mehmet Özdemir'in katılacağı panele yoğun katılım olması bekleniyor. Enderun Eğitim Derneği Kırşehir Şube Başkanı Şükrü Koç, "2011 yılında da sevgili Peygamberimizi anmaya devam ediyoruz. İlahi mesaj bundan tam 1400 yıl önce Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed aracılığıyla insanlığa ulaştı. 'Oku' emriyle nazil olmaya başlayan Kur'an-ı Kerim, o andan itibaren tüm insanlığı kucakladı ve sıcaklığıyla, hikmetiyle, nuruyla kuşattı. O, insanların en hayırlısı ve en aydınlık düşüncelisiydi. Hadis-i Şeriflerinden ilham almaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanıtmak amacıyla 01 Mayıs 2010 Cumartesi günü Saat 20:00 da Kültür Müdürlüğü Salonu'nda panel düzenliyoruz. Panele birbirinden değerli hocalarımız katılacak. Panele, tüm Kırşehirlileri davet ediyoruz." dedi. - Aykut Aktaş

Peygamber sevgisiyle ilgili şiir yarışması düzenleniyor  
 
Aşıklar Yazarlar Şairler Derneği, Hz. Muhammed (SAV) adına edebi bir yarışma düzenliyor. Yarışmada 31 Mayıs'a kadar kabul edilecek şiirler hece vezinli olacak, serbest vezinli şiirler ise kabul edilmeyecek. Peygamber sevgisini anlatan en güzel 5 şiire çeşitli ödüller verilerek, şiirler bir kitap halinde yayınlanabilecek.

Sayfa sınırlamasının olmadığı yarışmaya isteyen herkes katılabilecek. Şiirlerin başka bir yerde yayınlanmaması gerekiyor. Şiirlerin beş nüsha olması istenirken, rumuz kullanılacak. Ayrı bir zarf içerisinde yazarın kısa özgeçmişi, adresi, telefonu ve bir adet resmi yer alacak.

Dereceye giren şiirlerden bazılarının seslendirileceğini belirten yetkililer, yarışmacıların şiirlerini Hacı İlyas Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Uluyol, Uluçarşı, Kat 1 No 112, posta kutusu 166 Osmangazi/Bursa adresi ile internet adreslerine gönderebileceklerini belirtti.

Belirlenen seviyede şiir gelmemesi halinde yarışmanın feshedileceğini aktaran yetkililer, yarışmaya katılan şairlerin şiirlerini geri isteme haklarının da bulunmadığını aktardı. - Ensar Tuna Alatürk