14 yaşındaki Muhammed yaptığı saati okula götürdüğü için tutuklandı

14 yaşındaki Muhammed yaptığı saati okula götürdüğü için tutuklandı

ABD'nin Teksas eyaletinde, Ahmed Muhammed isimli 14 yaşındaki Müslüman bir çocuk, okula, evde kendi yaptığı saati getirdiği için tutuklandı. Muhammed'in tutuklanmasının gerekçesi ise, yaptığı saatin bombaya benzemesi.

Batı ülkelerinde Müslümanlara 'terörist' yakıştırması devam ederken, 14 yaşındaki bir çocuk, okula kendi yaptığı saati getirdiği için tutuklandı.

ABD'nin Teksas eyaletindeki Irving MacArthur Lisesi'nde okuyan Ahmed Muhammed, okula evde yaptığı saati getirdiği için tutuklandı. 14 yaşındaki Muhammed'in tutuklanma gerekçesi, saatin bombaya benzediği iddiası.
 
"Adı Muhammed diye ona kötü muamele ediyorlar"

Dallas News'e konuşan Ahmed'in ailesi, böyle şeylere meraklı olduğunu kaydetti, aile, "Ahmed, kendi radyosunu ve saatini yapıyor, tamir ediyordu. O insanlar için yeni birşeyler icat etmek istiyor" ifadelerini kullandı.
ABD polisi tarafından tutuklanan Ahmed'in babası Sudan asıllı Hasan Muhammed, oğlunun sırf Müslüman olduğu için ve isminin Muhammed olduğu için böyle bir uygulamaya maruz kaldığını söyledi.
Öğretmeni polisi aradı
14 yaşındaki Ahmed'in okula saat getirdiğini gören öğretmeninin ABD polisini aradığı ve bu şekilde tutuklandığı ifade ediliyor. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin konuyla ilgili soruşturma başlattığı belirtiliyor.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.