13 Filistinli itfaiyeci Kocaeli'nde eğitim gördü

13 Filistinli itfaiyeci Kocaeli'nde eğitim gördü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında eğitim gören Filistinli itfaiyecilere sertifikaları verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TBB iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında 13 Filistinli itfaiyeciye eğitim verildi.
Bir otelde düzenlenen Temel İtfaiyecilik Eğitim Programı Sertifika Töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, konuk itfaiyecilere teorik ve uygulamalı eğitimler verildiğini belirtti.
Programda itfaiyecilere yangın, deprem, trafik kazalarına müdahale, yüksekten ve alçaktan kurtarma, tehlikeli kimyasal maddelere müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket tarzı gibi birçok konunun anlatıldığını vurgulayan Kara, şunları söyledi:
"Bütün itfaiyeciler kardeştir. Sizler herkesin zorluğunda kahramanca mücadele edenlerdensiniz. Birlik ve beraberlik çok önemli itfaiyecilik mesleğinde, bu işin fedakarlık olduğunu unutmadan çalışmak lazım. Bugün 52'ncisini düzenlediğimiz eğitimlerimizi tamamlamış bulunmaktayız. Bugüne kadar bu eğitimler sayesinde bin 415 dost kazandık. Bizler tecrübelerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Sertifikalarınız hayırlı uğurlu olsun."
Filistinli itfaiyecilerden Ahmad Eymen ise projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kocaeli'ye teşekkür ediyorum. Filistin olarak teşekkür ediyorum. Bu aldığımız eğitim bizlere çok fayda sağlayacak" dedi.
Konuşmaların ardından Filistinli 13 itfaiyeci, törenle sertifikalarını aldı.
Eğitimleri tamamlanan itfaiyecilere, TBB tarafından çeşitli teçhizatlar hediye edildi.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.