125 milyon kişi insani yardıma muhtaç

125 milyon kişi insani yardıma muhtaç

İsveç’in yardım örgütü SIDA’nın değerlendirmelerine göre 2016 yılında dünyada 125 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olacağı belirtildi.

Bu rakkamın şimdiye kadar hiç bu kadar yüksek olmadığı belirtildi. SIDA İsveç’in insani yardım bütçesinin yaklaşık yarısını kontrol ediyor.

SIDA’nın değerlendirmesine göre insani yardıma muhtaç insan sayısı 10 yıl öncesine göre beş kat artarak 2016 yılında 125 milyonu bulacak. SIDA Bölüm Şefi Ewa Werner Dahlin insani yardıma muhtaç insanlar sorununda bu yılın şimdiye kadar yaşanan en kötü yıl olacağını, gerekli olan parasal kaynak miktarının da 10 yıl önceye göre dört kat fazla olduğunu belirtti. SIDA 2016 yılı insani yardım bütçesini 295 milyon Euro’dan 317 milyon Euro’ya çıkardı.

SIDA’nın 2016 yılı insani yardım bütçesi yardıma muhtaç 16 ülke arasında paylaştırılırken üçü ortadoğu ülkesi olmak üzere 4 ülke mercek altına alındı. Bu ülkeler Yemen, Irak, Suriye ve Etiyopya olarak belirlendi. Yemen’de geçen yıl insani yardıma muhtaç kişinin nüfus bazında yüzde 50’den yüzde 80’e yükseldiği, Irak’ta 2014 yılında 1.3 milyon olan bu sayının 2016 yılında 7.5 milyon olduğu, Suriye’de 6.8 milyonu ülke içinde göç etmek zorunda kalan 18 milyon kişinin insani yardıma gereksinim duyduğu belirtildi.

Etiyopya’da devam eden kuraklık nedeniyle 10 milyona yakın kişinin açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtildi. SIDA Etiyopya’ya yapılacak yardım miktarını 25 milyon Euro olarak belirledi.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.