12 yaşındaki Arjantinli kız öğrencinin Risale-i Nur ısrarı

12 yaşındaki Arjantinli kız öğrencinin Risale-i Nur ısrarı

Okuyanları mutlu eden bir haber

RİSALEHABER

Uzun bir süredir Arjantin'de Kur'an ve iman hizmetlerinde bulunan Abdullah Özen, okuyanları mutlu edecek bir hatırayı paylaştı.

"Güney Amerika'da onuncu seneye girdik... Çok insanlarla tanıştık, çok insanların hayatlarına dokunduk, bir kısmının da hayatlarında köklü değişiklikler yapacak kararlar almasına vesile olduk... Çok hikaye birikti, hatırladıkça yüzümüze şükran dolu bir tebessüm konduran hikayeler... "Hiç unutmuyorum" diye başlanılan hep hatırlanan hikayeler..." diyen Özen, onlardan birini şöyle anlattı:

"Bu arada Hiç unutmuyorum :) bir gün yine kitap fuarı için Buenos Aires'in küçük ve sakin bir kasabası olan Chascomús'tayız... Fuar dediğim de iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar standın bulunduğu bir salonda herkesin birbirini tanıdığı geniş bir aile toplantısı gibiydi...

"Madem bir gün öleceğiz o zaman Allah bizi neden yarattı?"

Annesiyle beraber 12-13 yaşlarında gözlerinde meraklı bir arayışın parıltısı farkedilen bir kız çocuğu zaten üç beş tane olan standları geçip sanki aradığını bulmuş olacağından emin gibi doğrudan yanımıza geliyorlar. Önce annesi direk konuya giriyor ve diyor ki; "benim kızımın soruları var." Hay hay, nedir? Küçük kız annesinin cümlesini bitirmesini bekleyecek kadar sabredemiyor ve diyor ki "madem bir gün öleceğiz o zaman Allah bizi neden yarattı?" 

Soru "zor" ama biz rahatız. Hemen Risale-i Nur Külliyatından Sözler'den direk yerinden konuyla alakalı sadece bir paragraf okuyoruz. Daha önce çok kişilere sorup tatmin edici cevap alamadığı sorusuna saniyesinde mantıklı bir cevap alan kardeşimiz ekliyor: "ama benim daha çok sorularım var." "Merak etme" diyoruz, "aklındaki bütün soruların hatta aklına gelmeyen ama okuduğunda cevabını cok merak edeceğin yüzlerce sorunun cevaplarını bu kitapta bulacaksın." 

"Lütfen anne hem benim sorularımın cevabı bu kitapta!"

Bunun üzerine küçük "müşterimiz" kitabı almak istiyor ama annesi daha ekonomik olduğu için küçük kitaplardan almalarının daha uygun olduğunu izah etmeye çalışıyor ama nafile... İlla o kitabı istiyor, gözleri doluyor, ağlamaklı gözlerle annesine yalvarıyor; "lütfen anne biliyorsun kitap okumayı çok seviyorum, hem benim sorularımın cevabı bu kitapta!"

Olan biteni şaşkın gözlerle izlerken nasıl bir indirim yapsak hediye mi etsek de bu kardeşimizi memnun etsek diye düşünürken anne yüreği daha fazla dayanamıyor ve kitabı alıyor. Anne mutlu, kızı mutlu, biz mutlu, yan standdan bizi izleyen komşularımız mutlu.. İnşaallah bu yazıyı buraya kadar okuyan sen de ebedi mutlu olursun :)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum