12 Eylül'ün yıl dönünümde, Kenan Evren sergisi

12 Eylül'ün yıl dönünümde, Kenan Evren sergisi

Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu 12 Eylül'ün yıl dönünümde Kenan Evren Resimleri Sergisi düzenliyor. Sergi Cumartesi 14:00'te Taksim Metro Sergi Salonunda

Bugünlerde doğal bir felaket yaşayan Türkiye, bundan 29 yıl önce doğal olmayan bir felakete maruz kalmıştı. Türk Silahlı kuvvetlerinin on yılda bir periyodik olarak yapmayı alışkanlık edindiği askeri darbelerin üçüncüsü 12 Eylül 1980 sabahı saat 3.58’de Türkiye’yi vurmuştu.

Bu yaşanan askeri afet sonucunda 50 kişi idam edildi, binlerce insan işkenceye maruz kaldı. 30 bin kişi sadece evini barkını değil ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

Darbeye karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu olarak bu felaketin 29. Yıl dönümünde Kenan Evren Resimleri Sergisi düzenliyoruz.

12 Eylül Cumartesi günü Taksim Metro İstasyonu Sergi Salonunda saat 14.00’de açacağımız sergide, Kenan Evren’in ilkokul çağlarında bir hevesle başladığı daha sonra ara verip emeklilikte kaldığı yerden devam ettiği yağlı boya resimlerini değil, Evren’in esas eserlerini sergileyeceğiz. Yani, herkes uyurken, insanları uykusunda gafil avlayarak yaptığı darbeyi anlatan fotoğrafları.

Sergi sırasında uzman konuklar resimler üzerinde konuşmalar yapacak. Sanatçı Lale Mansur, Zeynep Tanbay, yazar Ömer Laçiner, Roni Margulies, Mor ve Ötesi’nden Kerem Kabadayı birer resim analizi yapacak.

Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu, darbe felaketine karşı alınacak tedbirlerden bazılarını ise şöyle açıklıyor:

- Hiçbir favori darbesi olmamak,

- Beni vurmayan darbe bin yaşasın dememek,

- Senin darben kötü benim darbem iyi hesabına girmemek,

- Hangi siyasi görüşten olursa olsun darbeye karşı ortak mücadele etmek,

- Darbelerin yıl dönümlerinde geçmişle ilgili belleklerimizi tazelemek,

- Darbe günlerinde henüz doğmamış kuşakları darbe afetine karşı bilinçlendirmek.


Kenan Evren Resimleri Sergisi

12 Eylül Cumartesi 14:00

Taksim Metro İstasyonu Sergi Salonu

İletişim: 0 212 2518949

www.gencsiviller.net