12. Bediüzzaman Sempozyumu Başlıyor

12. Bediüzzaman Sempozyumu Başlıyor

Risale-i Nur Müellifi Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin “Fert ve Toplum Hayatında İman” ile İlgili Görüşleri Çevrimiçi Ele Alınacak

Kur’an-ı Kerim’in Tefsiri Risale-i Nurlar’ın müellifi Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin görüşlerinin bütün yönleri ile alındığı Bediüzzaman Sempozyumları devam ediyor.  

3-4 Ekim 2021 tarihleri arasında bütün dünyayı etkileyen salgın sebebiyle İstanbul’dan “çevrimiçi” olarak gerçekleşecek olan “Fert ve Toplum Hayatında İman” konulu 12. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumuna dünyanın birçok ülkesinden bilim adamları katılacak.

3-4 Ekim Pazar-Pazartesi günleri devam edecek olan sempozyumu canlı izlenebilecek.

Endonezya, Malezya, Bangladeş, Pakistan, Hindistan, Tayland, Kanada, ABD, Almanya, Fransa, Rusya, Ukrayna, Kırım, Irak, Mısır, Tunus, Fas, Cezayir, Sudan, Kenya, Mali, Nijerya, Nijer, Maldivler, Kırgızistan ve Türkiye’den 60 üniversite ve 18 Kurumdan toplam 124 tebliğci sunumlarıyla sempozyuma katkıda bulunacak.

12. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu açılış konuşmasını İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Said Yüce yapacak. Açılış günü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Katar’dan İslam Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadaği, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Kırgızistan’dan Batıralı Sıdıkov Oş, Kırgız-Özbek Uluslararası Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çatkalbay Rayımbayev, Maldivler Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. M. Ahmed Zahir, Pakistan Diyanet İşleri Başkanı Şeyh Nur El Hak Kadiri, Ukrayna’dan İzmail Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaraslav Kichuk, ABD Duke Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Tuna, Pakistan’dan Afro-Asya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Muhtar Ahmet,  Endonezya’dan Şerif Hidayetullah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amina Lubis konuşma yapacak. 

Online olarak yapılacak sempozyum, Türkçe, İngilizce, Arapça, Ukraynaca ve Rusça dillerinde tebliğler sunulacak ve açılış konuşmaları simultane tercüme edilecek İİKV Youtube kanalında yayınlanacak.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “Fert ve Toplum Hayatında İman” konulu sempozyuma katılan bilim insanları insanlığın geleceğini tehdit eden sosyal ve psikolojik problemleri, çeşitli küresel krizleri ve çevre sorunlarını çözmede İlahi vahye dayanan, insanlığı ve varlıkları bir bütün halinde düşünen ve gözeten bir manevi yaklaşıma ve ahlaki değerlere sahip çıkılmasına dikkat çekecekler. 

Bilim adamları tebliğlerinde; imana dayalı bu yaklaşım tarzının, çağın meydan okumalarına karşı insanlığa nasıl çözümler sağladığını ortaya koymaya gayret edecekler.  

Sempozyum hakkında daha geniş bilgi için sempozyum web sitesi: https://www.bediuzzamansymposium.com/

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum