104 yaşındaki profesörden 'ölüm iyiki var' dedirten istek

104 yaşındaki profesörden 'ölüm iyiki var' dedirten istek

İyice yaşlanan bilim adamı artık dünyadan ayrılmak istiyor. Yaşlı adamın isteği belli bir süreden sonra ölümün de bir nimet olduğunu gösteriyor

Avustralya’nın en yaşlı bilim adamı David Goodall "Fazla yaşadığım için pişman oldum" dedi ve hayatı için çok kritik bir karar aldı.

Profesör Goodall, Nisan ayında 104 yaşını doldurduktan bir kaç gün sonra ötanazi için Mayıs ayında randevu aldığını duyurdu.

Goodall basına yaptığı açıklamada "bu yaşa gelmiş olmak benim için bir pişmanlık. Mutlu değilim ve ölmek istiyorum. Bu bence üzücü değil, üzücü olan devletin benim isteklerime engel olması. Vatandaşlık hakları arasında ötanazinin olması da bir zorunluluktur" dedi.

Bu bildiri sonucunda Avustralya’da uzun zamandır devam eden bir tartışma da yeniden alevlenmiş oldu. Ötanazi dünyanın genelinde birçok ülkede olduğu gibi Avustralya’da da yasak.

Goodall bundan iki sene önce Emeritus Profesör olarak görev aldığı Perth’s Edith Cowan Üniversitesinden yaşlılık dolayısıyla uzaklaştırılınca haber olmuştu. 

Uluslararası bir kampanya başlatılmış ve dünyanın dört bir yanından profesör ve akademisyenler kararın geri alınması için Goodall’a destek vermişlerdi. Kampanya sonucunda Goodall görevine dönmüştü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum