100 Milyon KG’dan Fazla Kayısı İhraç Edildi
Türkiye’nin en önemli doğal ürünlerinden biri olan ve aynı zamanda sağlık deposu olarak gösterilen kayısı, 2012 yılında 101 milyon kilogramdan fazla ihraç edildi.
Ünü tüm dünyayı aşan Malatya kayısısı, 2012 yılında ihracat rekoru kırdı. Geçen yıl en fazla kuru kayısı ABD'ye ihraç edildi.
Dünyanın 95 ülkesi Malatya kayısısını tüketiyor. Bu anlamda 2012 yılında gerçekleştirilen tam 101 milyon 540 bin 334 kilogram kuru kayısı ihracatı, üreticilere 298 milyon 301 bin 407 dolarlık bir gelir sağladı.
ABD, Türkiye'den 45 milyon dolarlık 14,5 milyon kg'a yakın kuru kayısı ithal ederken onu 13,5 milyon kilogramlık ithalatla Rusya takip etti. Fransa ve Almanya da Türkiye'nin en çok kayısı ihraç ettiği ülkelerin başında geliyor.
Stargundem
