Maşallah! 10 yaşındaki iki çocuk 8 ayda hafız oldu

Maşallah! 10 yaşındaki iki çocuk 8 ayda hafız oldu

8 ay gibi çok kısa bir sürede hafızlık eğitimlerini tamamlayarak büyük başarı elde etti.

Gaziantep'İn Şahinbey İlçe Müftülüğüne bağlı Hoşgör Fatih Kur'an Kursu öğrencilerinden 10 yaşındaki Ensar Erbalcı ve Yusuf Döner adlı çocuklar, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü imam hatip okulları hafız yetiştirme ve ders başarısını destekleme programına başvurdu.

Programa katılmaya hak kazanan çocuklar, küçük yaşlarda hafızlık eğitimine başladı.

Hem okullarına hem de hafızlık eğitimlerine devam eden Erbalcı ve Döner, 8 ay gibi çok kısa bir sürede hafızlık eğitimlerini tamamlayarak büyük başarı elde etti.

Küçük Kur'an âşıkları, hocalarının desteği ve kendilerinin gösterdiği üstün gayretlerle yaklaşık 1-2 sene süren hafızlık eğitimini, kursun bitmesine 4 ay kala 8 aylık bir sürede tamamladı.

Hafız olmanın büyük bir heyecanını yaşayan küçük Kur'an âşıkları, büyük bir heyecanla icazetlerini ve sertifikalarını alacakları günü bekliyor.

Yaşadıkları heyecanı anlatan Ensar Erbalcı ve Yusuf Döner, Allah'ın yüce kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin ve hafız olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

5 yaşından beri Kur'an-ı Kerim ile iç içe olduğunu belirten Ensar Erbalcı, çocuk yaşında camiye ve yaz Kur'an kurslarına gittiğini, Kur'an-ı Kerim okumayı hiç bırakmadığını ve en büyük hayali olan Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"Küçük yaşta Kur'an-ı Kerim'i öğrendim"

Erbalcı, "Kur'an-ı Kerim'i 8 yaşında camiye giderek öğrenmeye başladım. Kur'an-ı Kerim'i öğrendim ve okuması güzel olduğundan dolayı da hafız olmaya karar verdim. Hafız olmak için bu kursa geldim. 8 ay içerisinde Allah (Celle Celaluhu) nasip etti ve hafız oldum. Allah nasip ederse (Celle Celaluhu) âlim olacağım." dedi.

"Hafız olmayı çok istiyordum"

Kur'an-ı Kerim'i okumayı çok sevdiğini belirten Erbalcı, "Kur'an-ı Kerim'i okuduğumda rahatlıyorum, hiçbir sıkıntım kalmıyor, sıkıntım gidiyor ve rahatlıyorum. Onun için hafız olmaya karar verdim, hafız olmak güzel bir duyguymuş. Hafız olmam için ailemde bana çok destek verdi ve hafız olmamı istediler. Kur'an-ı Kerim'İ öğrenmek için ilk önce bazı kurallar var. O kuralları öğrenince Kur'an-ı Kerim'i öğrenir ve ezberleyebiliriz. Kur'an-ı Kerim okumak, öğrenmek çok güzel heyecan verici. Herkesin de Kur'an-ı Kerim okumasını tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim'i 7 yaşında camide öğrenmeye başladım"

Kerim'i ezberlemenin ve hafız olmanın sevincini yaşadığını belirten Yusuf Döner de "7 yaşında Kur'an-ı Kerim'i camide öğrenmeye başladım. Babam hep derslere giderdi ve ben de babamla birlikte derslere gittim. Babam Kur'an-ı Kerim okuyordu, bende Elif Ba'ya başladım. Kur'an-ı Kerim'i öğrendikten sonra okumaya başladım. Kur'an-ı Kerim okumak çok güzel. Kur'an-ı Kerim'i okumam iyi olunca babam beni kursa kayıt etti, sınavlara girdim, sınavlarda başarılı oldum ve hafızlık eğitimi almaya başladım." diye konuştu.

"Hafız olmak ve Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek çok güzel bir duygu"

8 ayda Kur'an-ı Kerim'i ezberlediğini belirten Döner, "Allah'ın (Celle Celaluhu) kelamını ezberledim ve Allah'ın (Celle Celaluhu) izniyle 8 ayda hafız oldum. Şu anda hafızlık tekrarı yapıyorum. Hafız olmak ve Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek çok güzel bir duygudur. Allah (Celle Celaluhu) hafızları sever. Peygamber Efendimiz, 'Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen sizin en şereflinizdir. Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen kişi cennette yakınlarına çok faydası olacaktır. Annesi ve babasına altından bir taç giydirilecektir' demiştir. Bundan dolayı ailem beni kursa gönderdi. Şu anda tekrar yapıyorum. Sınava gireceğim ve daha sonra Arapça öğreneceğim. Ondan sonra da İnşallah Kur'an-ı Kerim okumaya devam edeceğim ve güzel bir meslek sahibi olacağım." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum