10 bin servis şoförünü eğitti, sıra öğrencilerde

10 bin servis şoförünü eğitti, sıra öğrencilerde

Servis şoförlerini 'İyi Dersler Şoför Amca' projesiyle eğiten Michelin, geçen yıl projeye çocukları da dahil etti. Michelin, yeni öğretim yılında 10 ilde daha eğitimler düzenleyecek.

MICHELIN, 2011-2014 arasında 10 bin şoföre eğitim verdi, şimdi hedef kitlesine öğrencileri de dahil etti. 'İyi Dersler Şoför Amca' projesiyle, temel eğitim kurumlarındaki taşımalı eğitim uygulaması kapsamında öğrencilerin ulaşımını sağlayan servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında bilgi ve becerilerini artırarak, bu şoförlerin kapasitesini geliştirmeyi amaçlıyoruz" diyen Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, "2011 yılında başladığımız projenin odağı 2014 yılına kadar servis şoförlerinin eğitimi oldu ve yaklaşık 10 bin servis şoförüne proje kapsamında eğitim verildi. Projemizle 2014 yılında, Balıkesir, Edirne, Gaziantep, Isparta, Karabük, Kars, Malatya, Muğla, Nevşehir, Trabzon illerinde 6 bin servis şoförüne ve 4 bin öğrenciye yüz yüze eğitimlerde ulaştık. 

Öğrencilerden 'trafik' mesajı

GIULIANI, şöyle devam etti: "Öğrencileri de işin içine katarak eğitim ortamındaki diğer kişilerle etkileşimlerini ve trafik güvenliği konusundaki farkındalıklarını artırmak amacıyla afiş tasarım yarışması düzenledik. Yarışmanın konusu ise öğrencilerin trafik güvenliği konusunda yetişkinlerden beklentileri oldu. Bu tür uygulamalarla projeyi zenginleştirmeyi hedefliyoruz."

İlkyardım ve iletişim eğitimi var

Giuliani, şunları söyledi: Projenin yeni döneminde Samsun, Manisa, Kahramanmaraş, Mersin, Bursa, Ankara, Erzurum, Kastamonu, Sivas ve Tekirdağ illerinde trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularını içeren eğitimlerde 10 ildeki taşımalı eğitimde görevli servis şoförlerine ulaşmayı hedefliyoruz."

Akşam 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.