1 yılda 749 gergedan katledildi

1 yılda 749 gergedan katledildi

Güney Afrika Cumhuriyeti Çevre İşleri Bakanı Edna Molewa, 2015'te ülke sınırları içinde 749 gergedanın kaçak avcılar tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

Gergedanların yasak avlanmasıyla ilgili başkent Pretoria'da gazetecilere konuşan Bakan Molewa, yıl içinde bin 617 kaçak avcı saldırısının tespit edildiğini söyledi. Molewa, bu rakamın geçen yıla oranla yüzde 27 arttığını, saldırılarda 749 gergedanın avlandığını belirtti.

Koruma ekipleri sayesinde gergedan kayıplarının azaldığını belirten bakan, yıl içinde 138 kaçakçının yakalandığını, bu mücadelede hükümetin, özel sektörün, halkın ve iş adamlarının ortak çalışması gerektiğini kaydetti.

Molewa, gergedan sayısını artırmak için bu hayvanların belli bir kısmının özel sektöre satılacağını ifade ederek, bu yıl 150 beyaz gergedanın özel mülkiyet sahiplerine verileceğini kaydetti.

Avcıların büyük hayvanların peşinde olduğunu, yavruların ise yetim kaldığına dikkati çeken Bakan Molewa, 2012'den bu yana 26 gergedan yavrusunun kurtarıldığını sözlerine ekledi.

Güney Afrika'daki Kruger Ulusal Parkı'nda 9 binin üzerinde, bölgesel koruma alanlarında ise 4 bin 400 civarında beyaz gergedan yaşıyor. Bunun yanında 5 bin 300 beyaz gergedan özel mülkiyet alanında bulunuyor.

AA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.