1 milyon patent için 193 üniversite ortaklık

1 milyon patent için 193 üniversite ortaklık

Adres Patent ve Türkiye Patent Hareketi Platformu'nun belirlemiş olduğu 10 yılda 1 milyon patent hedefi için 193 üniversite ile anlaşıldı.

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, Adres Patent ve Türkiye Patent Hareketi Platformu'nun belirlemiş olduğu 10 yılda 1 milyon patent hedefi için 193 üniversite ile anlaşıldığını açıkladı. Yeni buluşlar ve yeni projelere üniversitelerle birlikte imza atmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Adres Patent, bu sayede üniversitelerin patent alma oranın artmasına katkı sağlayacak.

Üniversite - Sanayi İşbirliğinde Tekno Kentlerin ve Teknoloji Transfer Ofislerinin rolünün önem arz ettiğini belirten Akbulut, “Üniversitelerin başarı endeks sıralamalarında akademisyenlerin projeleri, buluşları, patent alımı ve patentlerin ticarileştirilmesi büyük önem taşıyor. Bu noktada Üniversite-Sanayi işbirliğindeki rolümüz katma değeri yüksek bilgi tabanlı bir ekonomik yapının ticarileştirilmeden önce fikri, sınai mülkiyet haklarının koruma altına alınarak buluş sahibine ve başvuru yapan üniversiteye gerekli güvenceyi sağlamaktır” dedi.
Teşvik programlarından maksimumum fayda sağlanması noktasında gerekli bilgilendirme ve teşvik alma süreçlerinde destek verdiklerini ifade eden Akbulut, “Buluşların sanayiye kazandırılması kapsamında geniş kitlelerin katılım sağladığı fuar organizasyonlarının düzenlenmesi ve sanayicilerle buluşçuların bir araya getirilmesini sağlamaktayız. Buna paralel olarak fikri, sınai mülkiyet hakları bilincinin arttırılması ve farkındalığın oluşturulması amacıyla akademisyen ve öğrencilere yönelik eğitim, seminer ve konferanslar da düzenlemekteyiz" ifadelerini kullandı. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.