1 milyon 25 bin kişiye üniversiteli olma fırsatı

1 milyon 25 bin kişiye üniversiteli olma fırsatı

17 Ağustos’ta başlayan ek yerleştirme döneminde 1 milyon 25 bin aday üniversiteli olma fırsatı elde edecek.

138 bini örgün, 70 bini ise açık öğretim programlarında olmak üzere 208 bin kontenjanın boş kaldığı ek yerleştirmelerde Tıp, Hukuk ve Mühendislik gibi bölümlerin de yer aldığı 40 bin lisans ve 98 bin önlisans bölümü bulunuyor. 

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ilk yerleştirmede herhangi bir programa yerleşemeyen 1 milyon 25 bin adayın merakla beklediği ek yerleştirme dönemi bugün başladı. 138 bini örgün, 70 bini ise açık öğretim programlarında olmak üzere 208 bin kontenjanın boş kaldığı ilk yerleştirmelerde hayallerine kavuşamayan adaylar, ek yerleştirme döneminde yeniden tercih yapacak. Tıp, Hukuk ve Mühendislik gibi bölümlerde de çok sayıda boş kontenjanın bulunduğu ek yerleştirme döneminde 1 milyon 25 bin aday tercih yapabilecek. 17-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan tercih işlemleri için 15 TL olan işlem bedeli 24 Ağustos’a kadar bankalar ya da ÖSYM’nin internet sitesi aracılığıyla yatırılabilecek. Devlet ve vakıf üniversiteleri genelinde boş kalan 40 bin lisans ve 98 bin önlisans programını tercih edecek olan adaylar, üniversiteli olma fırsatını yakalayacak.

“BÜYÜK FIRSAT”

Ek yerleştirme döneminin üniversiteye yerleşememiş adaylar için çok büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Üniversite Tercih Merkezi (UTM) Direktörü Burak Kılanç, “İlk yerleştirmede üniversiteli olamayan adaylar için çok önemli bir fırsat. Hiç düşünmedikleri üniversitelerde ve bölümlerde boş kontenjanlar var.  Bu sene ek yerleştirmeden faydalanabilecek 1 milyon 25 bin aday bulunuyor. Ek yerleştirmeden faydalanabilmek için ilk yerleştirmede yerleşmemiş olmak gerekiyor. Ayrıca ilk yerleştirme için tercih kullanmayan adaylar da ek yerleştirmeden faydalanabilirler” dedi.
Devlet ve vakıf üniversiteleri genelinde 208 bin kontenjanın boş kaldığını belirten Burak Kılanç, “138 bini örgün, 70 bini ise açık öğretim programlarında bulunan 208 bin kontenjanda boşluk var. Örgün öğretimdeki bölümlerde ise 40 bin lisans ve 98 bin önlisans bölümünde boş kontenjan bulunuyor” diye konuştu.

TABAN PUANI UYARISI

Ek yerleştirme döneminde tercih yapacak öğrencilere taban puanı uyarısında bulunan Burak Kılanç, “Adaylar, ek yerleştirme döneminde önlisans programlarını tercih ederken taban puan şartını gözetmeyebilirler. Ancak lisans programlarını tercih edecek olan adayların, ilk yerleştirmede taban puanı oluşan bölümlerden yüksek bir puana sahip olunmaları gerekiyor. Kılavuzda taban puanı oluşmayan bölümleri ise herkes tercih edebilir. İlk yerleştirmedeki tercih listesinde yer aldığı halde bir bölüme yerleşemeyen adayların, ek yerleştirmede de aynı bölümü yazmaları anlamlı değil. Ek yerleştirme tercihi yapan adayların, hedef küçültmeleri daha gerçekçi olacaktır” şeklinde konuştu.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.