Zayıflamak için mide yıkama cihazı

Zayıflamak için mide yıkama cihazı

İngiltere'de yeni çıkan bir cihaz tartışmaların odağı oldu. Cihazın özelliği kilo verdirmesi. Cihaz, kilo vermek isteyen kişinin midesine bir tüple bağlanıyor. Bu cihaz, midedeki sindirilmemiş besinleri yıkayarak vücut dışına atıyor.

İngiltere'de pazarlanacak olan 'Aspire Assist' adındaki zayıflama cihazı, kilo vermek isteyen kişinin midesine bir tüple bağlanıyor.

Cihaz, mide içindeki sindirilmemiş besinlerin bir pompa yardımıyla 15 dakika boyunca yıkanarak vücuttan dışarı atılmasını sağlıyor. ABD'de yüzü aşkın hastanın bu cihazla 45 kilograma varan miktarlarda kilo verdiği belirtiliyor.

Cihazın üreticileri, kullanıcıların yedikleri besinleri iyi çiğnemeleri gerektiğini aksi halde midelerine bir tüple bağlanan pompanın tıkanabileceği uyarısını yapıyor. Sindirim bozuklukları uzmanı Doktor Anthony Shonde, cihazın obezite hastalığı için mucizevi bir tedavi yöntemi olduğunu savunurken, bir başka bilim insanı grubu cihazın hastalığı tedavi etmediğini, sadece mideyi yıkamaya yaradığının altını çiziyor.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.