Şiddetli taban ağrıları 'topuk dikeni' belirtisi

Şiddetli taban ağrıları 'topuk dikeni' belirtisi

Sabahın ilk saatlerinden itibaren hissedilen şiddetli taban ağrısı topuk dikeni belirtisi olabilir.

Özel Medline Antalya Hastanesi'nden Dr. Sedat Şahin, günümüzde topuk dikeninin sıklıkla karşılaşılan rahatsızlıklardan biri olduğunu, söz konusu hastalığın ayağın hareketlenip yaylanmasını sağlayan kasın yeteri kadar esnek olmamasından meydana geldiğini açıkladı. Rahatsızlığın şiddetli ayak ağrısına, yürüme ve basma güçlüğüne neden olduğunu ifade eden Şahin, "Topuk dikeni rahatsızlığı özellikle düztabanlık ve kilo sorunu yaşayan kişilerde daha sık görülür. Bununla beraber gün içinde uzun süreli ayakta kalan ve yanlış ayakkabı seçimi yapan kişilerde de sıklıkla bu rahatsızlığa rastlanır." dedi.
 
Özellikle son yıllarda artan obezite nedeniyle de daha fazla kişinin bu rahatsızlık ile karşı karşıya kaldığını belirten Dr. Sedat Şahin, "Hastanın özellikle sabah yaşadığı bu ağrı gün geçtikçe çekilmez bir hal almaya başlar. Rahatsızlık ilerledikçe ağrının şiddeti de artar ve ağrı bütün güne yayılan dayanılmaz bir hal alır. Hastalığın en ileri seviyesinde kişi artık ayakta bile durmak istemez." diye konuştu.
 
Hastalığını tedavisiyle ilgili de bilgi veren Şahin şunları söyledi: "İlk olarak topuk dikeni rahatsızlığı olan kişi doktorunun vereceği egzersizler ve fizik tedavi yöntemleri ile tedavi edilir. Bu süre zarfında hasta ağrılarından kurtulabilmek için topuk bölümünü destekleyici ayakkabılardan edinmeli ve bir süre bunları giymelidir. Egzersizlerin sonuç vermemesi halinde ise tedavi için cerrahi yönteme başvurulur."
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.