Sağlık için tuzluklar toplandı

Sağlık için tuzluklar toplandı

Aydın'da 10-16 Mart "Dünya Tuza Dikkat Haftası" etkinlikleri kapsamında tuz tüketimini azaltmak için bir lokantada tuzluklar kaldırıldı.

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte masalardaki tüm tuzluklar toplanırken, vatandaşlardan yemeklerini tuzsuz yemesi istendi.

Broşür dağıtan yetkililer, aşırı tuz tüketiminin, yüksek tansiyon, kalp ve böbrek hastalığı, kemik erimesi, mide kanseri gibi birçok hastalık açısından risk oluşturduğunu anlattı.

Uygulama sırasında lokantaya gelenlerden bazıları yemeği tuzsuz yemeyi kabul ederken bazıları ise bu şekilde yemek yiyemeyeceklerini belirterek tuzluk talep etti.

"Müşterilerin tepkisine bakacağız"

İşletme sahibi Mustafa Sarıoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın uygulamasına destek vermek amacıyla iş yerlerinde 1 günlüğüne tuzlukları kaldırdıklarını, sağlık için uyarıda bulunmak istediklerini belirterek, "Lokantamızda müşterilerden bazıları tuzsuz yemeyi kabul ederken, kimileri ise tuz istedi. Tuz isteyenlere kağıt içerisinde 1 gramlık tuzlardan verdik. Müşterilerin tepkisine bakacağız. Olumlu yansımalar olursa, tuzun zararından bahsedip uygulamayı sürekli hale getirmeyi düşünüyoruz. Ancak zorlama yapıp müşterilerin serzenişte bulunmasını da istemeyiz" diye konuştu.

Öte yandan Aydın'da bugün ilk kez gerçekleştirilen uygulamanın sürdürülerek vatandaşların tuz kullanımına karşı uyarılacağı ifade edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.