Organlarıyla 3 kişiye hayat verecek

Organlarıyla 3 kişiye hayat verecek

Gönen ilçesinde, beyin ölümü gerçekleşen kişinin, iki böbreği ve karaciğeri, Bursa'da uygun hastalara nakledilecek.

Gönen'e bağlı Sarıköy Mahallesi'nde oturan ve belediyenin temizlik işlerinde çalışan konuşma engelli Zeki Yurteri (52), yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdi.

27 Mart'ta Gönen Devlet Hastanesine kaldırılan Yurteri, müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yetkililerinin önerisi üzerine ailesi, Yurteri'nin organlarını bağışladı.

Bunun üzerine Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Salih Gülten başkanlığında ilçeye gelen ekip, Yurteri'nin iki böbreği ve karaciğerini alarak Bursa'ya götürdü.

Gülten, karaciğerin Acıbadem Bursa, böbreklerin ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüleceğini, organların, buralarda uygun hastalara nakledileceğini söyledi.

Yurteri'nin organlarının, 3 kişiye umut olduğunu vurgulayan Gülten, "Alıcı ailelerin böyle bir olayda mutluluğunu tarif edebilmek mümkün değil. Organ bağışının yaygınlaşmasını diliyorum. Hepimiz hasta adayıyız, hasta olabiliriz ve bir gün organa ihtiyaç duyabiliriz. Toplumsal yardımlaşmanın doruk noktası olarak kabul edebileceğimiz organ bağışı faaliyetlerinin devam etmesi çok önemli" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.