Merak Gençlik Kampı Programından izlenimler

Merak Aile Okulu’nun gençliğe yönelik yaz programlarından biri de “Merak Gençlik Kampı” Kızılcahamam Asya Termal Tatil Köyünde gerçekleşti.
“Merak Aile Okulu” profesyonel bir yaklaşımla aile denilince toplumun çekirdeği, özeti olan her yaş kesiminden insanı hedef kitle seçmiştir.
Değişen ve gelişen şartların gereği sadece çocukların ve gençlerin değil her yaş grubunda aile fertlerinin de eğitime ve ilgiye ihtiyacı olduğunun farkına varıldı. Bu farkındalığın gereği olarak öyle bir programlar yapalım ki,  ailenin her ferdi “işte aradığım yer burası” diyebilmeliydi.

14-20  Temmuz tarihleri arasında  gerçekleştirilen “Merak Gençlik Kampı”nın ilanı “Risale Haber” ve “Merak Aile” web sitelerinden yapıldı. Türkiye’nin farklı yerlerinden toplumun her kademesinden ve yaş grubundan katılımcılar oldu. Genler aileleri ile birlikte programa katılım oldu.
Yaz programı olmasından dolayı eğitim-seminerleri öğleden önce zihinlerin açık olduğu vakitlerde yapıldı. Eğlenme, dinlenme ve tatil ihtiyacına uygun etkinlikler de öğle akşam arası yapıldı.
Tesislerin bay bayan ayrı yüzme havuzları ve çok çeşit sportif imkanlarından faydalanmaları mümkün olan, camisi, kütüphanesi, eğitim salonları tam donanımlı çok amaçlı çalışmalara uygun dizayn edilmiş.

Yazın sıcaklarında oldukça temiz ve serin bir hava. Ormanlık bölge ikliminin etkin olduğu bir ortam.
Akşamları müzakereli “Risale-i Nur “ dersleri ve sohbetleri planlandı. Sahasında ve Risale-i Nur konusunda özgün çalışmaları ile bilinen yazarlar, ilim erbabı katma değeri yüksek sohbetler yapıldı.
Yazar, prodüktör Sadık Yalsızuçanlar’ın “Gençlik ve Gelecek” konulu söyleşi-seminer tarzındaki sunumuna ilgi büyüktü. Program katılımcıları dışında tesiste kalan bir çok tatil yapan aile ve gençler katıldılar.
Devamla eğitimci Mehmet Evren’in akşam söyleşileri ve seminer programında “Günah Psikolojisi” konulu sunumunda orijinal tespitler dikkatleri çekti.
Gençlik Kampının tecrübeli aynı zamanda genç eğitimcilerinden Faruk Akçe’ “Okuma Zevki ve Hızlı Okuma teknikleri” konulu seminerleri önemli bir farkındalık ve ayrıcalık oluşturdu.

Programın ilk günü seminer programında ise “Öğrenme Zevki ve Hızlı Öğrenme” konusuydu. Bilgi çağının gereği olarak bilgiye hızlı erişim, bilgi seçimi için değerler sistemi, beyni etkin kullanma, hafıza tekniklerine Risale-i Nur perspektifinden bakış konusu işlendi. Uygulamalı hafıza teknikleri katımcıların oldukça hoşuna gittiği geri bildirimi alındı.
Program akışı içinde sürpriz tevafuk gelişmeler de oldu. Risale Haber’de uzun röportajı yayınlanan Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nın hayattaki talebelerinden Abdulkadir Badıllı’nın sohbetleri programa zenginlik kattı.

Programa katılan gençler aileleri ile aynı ortamda olmaktan dolayı sıkılmak bir yana, aynı değerleri nasıl paylaşacakları konusunda yep yeni vizyon ve ufukların açıldığını gördüler ve memnuniyetlerini ifade ettiler.
Okullarında başarılı gençlerin dikkati çektiği grupta insanlarımızın olduğu; hekimler, öğretmenler, serbest iş dünyası gibi her kesimden insan profilinin katılımı toplumun kesitinin bulunduğu ve oldukça ortak memnuniyeti ile sonuçlanması program içeriğinin isabetli belirlendiğini ortaya koydu.
Bilgi çağının gerekleri olarak, okuma, öğrenme zevkinin dikkatlere sunulması, hızlı okuma ve hızlı öğrenmenin mümkün olduğu, hayatı doğru kurgulamak için risale-i nur temelli değerler ve öncelikler sistematiğinin günümüzde nasıl pratiğe yansıtılabileceği programın ana teması idi.

Aile içi iletişim, kuşaklar arası etkili diyalog, zamanın tebliği araçları ve teknikleri üzerinde çok durulması gereken konular olduğu bir kere daha görüldü.
Katılımcıların sonuç ve genel izlenimleri ayrıca yayınlanacak. Duygu ve memnuniyet paylaşımları için okunmasını ve resimleri incelemenizi tavsiye ediyoruz.
Merak Aile Okulu yönetici, koordinatör, ilgili ve eğitimcilerini tebrik ediyor yeni program girişimlerinde başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum