Memiş: Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar hapisle cezalandırılsın

Memiş: Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar hapisle cezalandırılsın

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: "Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasına yönelik yasa çıktı, ancak uygulanmıyor. Şiddet uygulayanlar, mutlaka hapisle cezalandırılsın." dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasına yönelik yasa çıktı, ancak uygulanmıyor. Bunu sağlayacak düzenlemeler bir an önce hayata geçmelidir. Şiddet uygulayanlar, mutlaka hapisle cezalandırılsın." ifadesini kullandı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, sağlıkta şiddette bıçağın boğaza dayandığını, konunun acil olarak çözülmesi gerektiğini belirtti.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Devlet Hastanesinde bir hasta yakınının, sağlık çalışanını rehin alarak boğazına bıçak dayadığını anımsatan Memiş, bu gidişata "dur" denilmesini istedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı önleyici ve caydırıcı her türlü tedbirin bir an önce alınması gerektiğini vurgulayan Memiş, şöyle devam etti:

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasına yönelik yasa çıktı, ancak uygulanmıyor. Bunu sağlayacak düzenlemeler bir an önce hayata geçmelidir. Şiddet uygulayanlar, mutlaka hapisle cezalandırılsın. Bunun yanı sıra sağlıkta şiddet uygulayanların sağlık harcamaları belirli bir süre SGK tarafından karşılanmasın. Ayrıca şiddet uygulayan kişiler, sağlık hizmetlerinden faydalanırken, kolluk kuvvetleri ya da güvenlik birimlerinin gözetiminde tutulsun."

"Fiziki şartlar düzenlenmeli"

Memiş, sağlık kurumlarının kapılarda güvenlik önlemlerinin alınmasını, fiziki şartların güvenliği sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da şiddete karşı tavrını desteklediklerini ifade eden Memiş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Bakanımız şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına sahip çıkmaktadır. Şiddetin önlenmesine yönelik sözleriyle kamuoyunun dikkatini çekmektedir. Duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Bunun yanında yasal düzenlemelerin hayata geçmesi için de gerekli adımların atılması gerekiyor."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.