Kışın hastalıklardan korunmak için şifalı bitkiler tüketin

Kışın hastalıklardan korunmak için şifalı bitkiler tüketin

Havaların soğumasıyla birlikte soğuktan kaynaklanan hastalıklar yayılmaya başlıyor. Nezle, grip, öksürük gibi bulaşıcı olanlarının yanı sıra soğuğun tetiklediği migren ağrıları ya da romatizma ağrılar da şiddetini artırıyor.

Soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar ile hastalığa yakalanan vatandaşların uğrak yerine haline gelen aktarlar, bin bir çeşit bitkinin karışımı ile hazırladıkları bitkisel ilaçları vatandaşlara tavsiye ediyor. Eskişehir'de şifalı bitki satan Herbalist Koray Hüseyin Özkılıç, gribal enfeksiyonlardan korunmak için hazırladığı bitki karışımını vatandaşlara sunuyor. Bitkisel bitkiler hakkında bilgi veren Özkılıç, "Kış mevsimin gelmesiyle insanlarımız vücutlarının savunma sistemi düştüğü için daha çok hastalanıyorlar. Yani hastalıklara karsı vücutları dirençsiz oluyor. Bununda en büyük sebebi her ne kadar kış mevsimine bağlasak da insanlarımızın bilinçsiz yanlış ilaç tüketimi çünkü gelişmiş olan ülkelerde antibiyotik tüketimi çok azdır. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde ise antibiyotik tüketimi daha çok yapılmakta. Bunda da en büyük hata payı sağlık sistemimizde kaynaklanmaktadır. Çünkü ilaç firmaları olsun devlet olsun ilacın parasının tamamını vatandaş ödemediği için çok rahat bir şekilde antibiyotiğe ulaşabiliyorlar. Ve çok tüketilmekte hatta bonbon verilirmiş gibi komşusuna dahi ben bunu kullandım al sende kullan diyerek vermektedir. Bu şekilde olduğu zaman vücudun savunması düşmektedir." dedi.
 
Vatandaşların aşırı soğuklardan ötürü hastalıklara maruz kaldığını söyleyen Özkılıç, "Biz genelde grip nezle soğuk algınlığı, üşütme, terleme ve yorgunluk için kışın için hazırlanan çaylarımızı öneriyoruz vatandaşa. Bunun sebebi nedir hastalık gelmeden önce vücut savunması düşmeden önce çayla birlikte tüketilirse vücudun savunma yükseleceği için anti özelliği artacağı için vücudun hastalıklara karşı savunması artan vücut kolay kolay grip nezlesi terleme ve yorgunluğa yakalanamayacaktır." diye konuştu.
 
Bitkilerin her türlü hastalıklara iyi geldiğini belirten Özkılıç, "Kışın ne kullanabiliriz en çok sattığımız zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil, ıhlamur, fatmagül bunların yanında binnap bitkisi, kuşburnu bu bitkiler vücut terletme ve vücudun savunmasını artırılmakta ve ağızda girecek grip mikrobunu engellenmektedir. Yine karanfil ve tarçın mikrobu ağızdan engelleme bir özelliği vardır. Ağızda tarçın kabuğunu ve karanfil emmek daha iyidir. Bunlarla mikrobu kırmak etkilidir. Bunları çay demleyerek bitki çayı üzerine su ilavesi yaparak içebilirler. Ve bu çaylar gün içinde ne kadar tüketirlerse o kadar iyi olur. Bu çayların içine şeker karıştırılmayacak bunun yerine bal ve limon atılırsa daha etkili olur. Daha fazla yararlı olur." şeklinde konuştu.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.