Kış çaylarıyla enfeksiyonu kovun

Kış çaylarıyla enfeksiyonu kovun

Soğuk havalar üst solunum yolları enfeksiyonuna neden oluyor.

Vatandaşlar enfeksiyondan korunmak için baharatçıların kapısını çalıyor. Baharatçıların "atom çayı" olarak sattığı çayları alan vatandaşlar,içindeki çeşitli baharat ve bitkilerden şifa buluyor.

Müşterilerinin hasta olmamak için ve vücut dirençlerini düşmemeleri için bu yöntemleri kullandıklarını belirten baharatçı Bünyamin Güllüce, " Biz bu enfeksiyon konusunda iki türlü çay hazırlıyoruz. Bu çaylar damak tadına hitap ediyor. İçerisinde tarçın, zencefil, ıhlamur ek olarak elma kurusu, kuşburnu katıyoruz aroma katması için bunları ilave ediyoruz. Birde hem toz şeklinde hem de baharat şeklinde sattığımız atom çayı var. Atom çayı dediğimiz çayın içerisinde diğer çaylara ek olarak zerdaçal, polen, karanfil, keçiboynuzu bulunmakta. Bu baharatların hepsini toz haline getirip satışa sunuyoruz. Bu çayların temel amacı bağışıklık sistemine güç kazandırmak. Diğer taraftan kuru incir ve pekmez de önerebiliriz. Bağışıklık sistemine en faydalı baharat çörek otudur. Müşterilerimize sabah kalktıklarında 1 çay kaşığı çörek otu almalarını öneriyoruz." dedi.

Zencefil şifa kaynağı

Baharatçı Bünyamin Güllüce, "Zencefilin özelliği akciğere etki eder. İnsan aşırı derecede öksürüyorsa bir bardak kaynamış suyun içerisine angus pekmezi, biraz zencefil ve keten tohumu ilave ederek ılıdıktan sonra kişi de kilo problemi varsa aç karnına yoksa tok karnına alınmalıdır. Zencefil akciğer üzerinde ve öksürüküzerinde baya bir etkisi vardır. Zencefil sadece öksürüğe değil bir çok yönden de etkisi vardır. Bunlar; İştah açıcıdır, antiseptik özelliği kanın temiz kalmasını sağlar, mideyi düzenler, mide bulantılarını giderir, mide ağrılarında ve hazımsızlıkta iyi bir seçimdir, bağırsaklarda biriken ve atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar, solunum yollarını açar, kanın yapısını daha akışkan hale getirir. Vücutta sıcaklık ve terleme meydana getirir, baş ağrılarını giderici özelliği vardır, uykuyu rahatlatır. Bu ve buna benzer daha birçok faydaları vardır zencefilin. şeklinde konuştu.

IHA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.